27 positius en alcoholèmia o drogues durant el Carnaval de Torelló

Pel que fa el el Punt Lila “ha registrat menys incidències que els altres anys", segons l'equip de govern. 

Publicat 26/02/2020, Torelló - Societat

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Torelló van donar per tancat el dispositiu del Carnaval de Terra Endins amb 27 positius en alcoholèmia i drogues. Es van fer 11 controls d’alcoholèmia amb un total de 236 lectures, de les quals hi va haver 20 denúncies per alcoholèmies administratives, 3 per alcoholèmia penal, una negativa penal a sotmetre’s a les proves i 3 per drogues administratives. Per altra banda, es va aixecar 1 denúncia administrativa per la llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana,  per consum o tinença de substàncies estupefaents. A més, també es van posar 12 denúncies per ordenança municipal per orinar a la via pública. Alhora es va intervenir en 21 incidents, 10 dels quals van ser per baralles i aldarulls. Pel que fa al trànsit, durant el dispositiu no es va enregistrar cap accident. Finalment, fins a data d’avui, s’han comptabilitzat tres delictes de furt, tres delictes de lesions i un robatori amb intimidació. També es va detenir una persona en un dels controls d’alcoholèmia perquè tenia una ordre de detenció pendent.

L’objectiu del dispositiu era prevenir i garantir la seguretat ciutadana, l’ordre públic i la seguretat a les carreteres, a més de denunciar les infraccions de trànsit, com el consum de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents.

Per altra banda, en el ple de dilluns a Torelló tant l’alcalde, Marçal Ortuño, com el regidor de Cultura, Xevi Lozano, van mostrar-se satisfets amb el desenvolupament del Carnaval, “multitudinari i sense incidents remarcables”. Ortuño va donar l’enhorabona a carrossaires, organització, tècnics municipals i “a tothom qui ha treballat de valent perquè la festa fos un èxit”. En espera d’una valoració exhaustiva, s’ha constatat que el Punt Lila “ha registrat menys incidències i que els números de les intervencions també van a la baixa, registrant-se13 intoxicacions etíliques, 2 de les quals de menors i un trasllat a Vic”. A nivell policial, “es va haver d’intervenir amb un grup d’una desena de persones, algunes de les quals menors d’edat, que molestaven i agredien a participants de la rua, amb el resultat de 5 menors detinguts”.

Pel que fa el Busnit va donar servei “a 312 persones, un nombre significativament superior a les 180 de l’any passat”. A causa de l’increment de la demanda, “la línia sud es va allargar fins a Tona i la línia Est fins a l’Esquirol”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació