37 joves participen en la trobada de delegats i delegades de Torelló

Es va fer divendres passat a La Cooperativa de Torelló. 

Publicat 18/12/2019, Torelló - Joventut
37-joves-participen-en-la-trobada-de-delegats-i-delegades-de-torello

Els alumnes durant la trobada, en la que també hi va participar el regidor Xevi Lozano. (Foto: Ajuntament de Torelló).

Prop d’una quarantena de joves van participar divendres en la trobada de delgats i delegades de Torelló. Hi van prendre part 28 alumnes de l’Institut Cirviànum i 9 de l’IE Marta Mata. Es tracta d’una formació pràctica i vivencial on els delegats i les delegades van ser protagonistes de l’activitat tot participant d’experiències que fomentaven el coneixement i la reflexió. En aquesta edició a les persones participants se’ls va fer entrega de la documentació dels tallers en un llapis de memòria, contribuint al respecte per al medi ambient i l’estalvi de paper.  

El fet de ser escollit delegat o delegada de classe comporta la responsabilitat de representar els companys i companyes de classe davant el professorat, l’equip directiu del centre i les altres aules. Per tant, el paper dels delegats i delegades és d’especial importància, tant per la seva tasca i funcions, com pels valors i actituds que es poden derivar d’aquestes funcions. En són exemples la cohesió del grup-classe, l’escolta activa, la presa de decisions, ser bons comunicadors, la resolució de conflictes a partir d’una actitud col·laboradora i positiva, la participació i la motivació i tot mantenint sempre el respecte per la diferència i  per motiu de gènere. 

La trobada de delegats i delegades forma part d’un dels cinc eixos de treball del Pla Local de Joventut 2017-2021, l’Eix de Participació i Oci. La Trobada és un espai de participació jove que a més de contribuir a la millora de competències, aprenen a prendre decisions importants i com dur-les a terme en la tasca que tenen encomanada però també en moltes de les decisions que hauran d’anar prenent al llarg de la vida.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació