7 anys lluitant pel tren

El grup Perquè no ens fotin el tren celebra el seu 7è aniversari fent el trajecte amb tren de Torelló a Vic.

Publicat 03/02/2020, Torelló - Infraestructures
7-anys-lluitant-pel-tren

El grup bufant les espelmes del pastís. (Foto: Perquè no ens fotin el tren).

El grup Perquè no ens fotin el tren va celebrar divendres el seu 7è aniversari i va organitzar un viatge amb tren fins a Vic, on s’hi va afegir gent de Manlleu. A la sortida de l’estació van bufar les espelmes del pastís, el mateix dia que van saber que “finalment s’està en procés per licitar les obres de rehabilitació de la façana i la coberta”. 

Perquè no ens fotin el tren defensa que el transport públic “és un dret que ha d’ajudar a garantir la igualtat d’oportunitats de les persones que necessitem desplaçar-nos i no volem o no podem optar per un mitjà de transport privat”. Durant tots aquests set anys valoren positivament “la integració de les poblacions d’Osona Nord i El Ripollès a la zones 6 i 7”, però consideren que “cal acabar de completar-la perquè sigui real i efectiva”. També creuen que “s’ha d’establir una lògica dins de la comarca d’Osona sobre quines poblacions són 2 zones i quines són 1 zona”. A més, reclamen “un augment de freqüències dels trens entre Ripoll i Vic”. Per això, pensen que “sumada a la integració tarifària i la conversió de Torelló en estació de referència de La Garrotxa, tindrà com a conseqüència un clar augment dels usuaris i dels ingressos de la línia, ja que actualment un nombre important d’usuaris d’aquesta zona opten per desplaçar-se a Vic, gairebé sempre amb transport privat, per fer ús des d’allà d’una oferta molt més àmplia d’horaris”. Alhora exigeixen “la revisió i la racionalització dels horaris del conjunt de la línia R3 per adaptar-los a les necessitats reals dels desplaçaments dels usuaris i per guanyar en eficiència i qualitat del servei”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació