88 positius més de coronavirus a la Vall del Ges i Orís

Hi ha hagut 77 nous ingressos als centres hospitalaris d'Osona amb PCR positiva i 17 morts.

Publicat 05/11/2020, Vall del Ges/Orís - Salut

Augmenten en 88 els casos registrats de coronavirus a la Vall del Ges i Orís respecte la setmana passada. Torelló té 576 positius, 66 més; Sant Vicenç 91, 9 més, Sant Pere 71, 10 més i Orís 8, 3 més. D’aquesta manera Orís incrementa els afectats en coronavirus després de molts mesos sense registrar-ne cap de nou.

En el conjunt de la comarca d’Osona, al llarg de l'última setmana, hi ha hagut 77 nous ingressos als centres hospitalaris de la comarca de persones amb PCR positiva i s'han registrat 17 morts per causes relacionades amb la COVID-19. A dia d'avui, a l'Hospital Universitari de Vic hi ha hospitalitzades 77 persones amb positiu per coronavirus SARS-CoV-2, de les quals 17 són pacients que requereixen cures intensives. A l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, que acull la majoria dels pacients geriàtrics i convalescents amb COVID de tot Osona, hi ha 32 pacients ingressats amb resultat positiu, mentre que a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu (gestionat pel CHV) hi ha 9 persones ingressades amb infecció activa.

Per altra banda, s'ajornen algunes intervencions i proves. Des del Consorci Hospitalari de Vic assenyalen que “el nombre de pacients hospitalitzats per COVID a Osona s'ha anat incrementant les últimes setmanes”, que “no ha estat un augment sobtat i extremadament ràpid com en la primera onada, però sí una progressió constant”. Fins ara “s'havia pogut compaginar la seva atenció amb la resta de l'activitat, però aquesta setmana l'elevat volum de pacients i la seva gravetat ja ha obligat a començar a ajornar una part de l'activitat programada a l'Hospital Universitari de Vic”. L'activitat més afectada són les cirurgies no urgents que requereixen hospitalització i les proves amb sedació, ja que el personal mèdic i infermer que les duu a terme és precisament el que té la millor expertesa per atendre els pacients de COVID crítics o amb respiració assistida. També s'han començat a desprogramar algunes visites amb l'especialista i a reassignar personal, tant assistencial com de suport, per fer front a la segona onada de la pandèmia. El tancament de línies d'activitat (sales d'operacions, intervencionisme...) es farà de manera progressiva, en funció de com evolucioni la pandèmia i de la disponibilitat de professionals. L'objectiu és seguir compaginant al màxim l'atenció als malalts de COVID amb l'assistència i el seguiment de la resta de pacients, i així afectar el mínim possible l'atenció de la resta de problemes de salut.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació