Acaben les obres de la BV-5224 i el camí de vianants de la Vall del Ges

Aquesta setmana han finalitzat els treballs a la cuneta que passa per Sant Vicenç per tal que pogués absobir l'aigua que surt del marge de sota Mafriges. 

Publicat 07/02/2020, Vall del Ges - Obres
acaben-les-obres-de-la-bv-5224-i-el-cami-de-vianants-de-la-vall-del-ges

Imatge de la carretera després de les obres. (Foto: Diputació de Barcelona).

La Diputació de Barcelona ha finalitzat les obres de millora del traçat de la carretera BV-5224 entre el carrer Progrés i la variant de Torelló, al terme municipal de Sant Vicenç. L’actuació ha suposat una inversió de 2,5 milions d’euros i una durada d’onze mesos. Precisament aquesta setmana ha acabat l’actuació en el tram que passa per Sant Vicenç per corregir la cuneta i per tal que pogués absobir l'aigua que surt del marge de sota Mafriges. L’alcalde, Èric Sibina, explica que era perillós “perquè l’aigua rajava gairebé cada dia i mullava la corba de pujada i baixada que sol glaçar-se durant l’hivern”. Amb la col·locació de noves canalitzacions “s’ha reduït el cent per cent el sobreeiximent de l’aigua”. Sibina afegeix que aquesta era una problemàtica “històrica” i es mostra satisfet que s’hagi pogut resoldre.

Entre les actuacions realitzades hi ha l’ampliació de la plataforma de la calçada fins a vuit metres, la construcció d’una rotonda a la cruïlla amb el carrer Progrés, l’execució de bermes d’aclarida i el canvi de traçat a la corba del Molinot per millorar la visibilitat. A més també s’ha incorporat un nou carril mixt de bicicletes i vianants de 2,5 metres d’ample al marge nord, separat de de la calçada per una barrera mixta de fusta i acer. Alhora s’ha construït un itinerari de vianants entre Sant Vicenç i Sant Pere per facilitar i incentivar la mobilitat, tant l’obligada com la d’oci, a peu o en bicicleta, entre els nuclis de la Vall del Ges. El projecte també ha inclòs l’ordenació de l’espai de les parades de bus, així com la modificació de la xarxa de sanejament, amb nous embornals; de la xarxa d’enllumenat així com la plantació d’arbres a l’itinerari de vianants i en zones d’estada amb la col·locació de mobiliari urbà, a més de millores en la senyalització vertical i horitzontal.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació