Accions de control biològic de plagues en l'arbrat de Torelló

S’ha actuat en arbres de l’avinguda de Montserrat, plaça Joanot Martorell, carrer Voltregà i diversos punts del nucli antic.

Publicat 18/05/2020, Torelló - Medi Ambient
accions-de-control-biologic-de-plagues-en-l-arbrat-de-torello

Els treballs es van realitzar la setmana passada. (Foto: Ajuntament de Torelló).

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torelló ha portat a terme diverses accions de control biològic de plagues en l’arbrat de Torelló. L’empresa concessionària del servei integral de plagues va fer la setmana passada el segon alliberament de coccinèl·lids i parasitoides (marietes i espècies similars) per combatre les plagues de pugó i d’àcars sobre els til·lers de diferents carrers del municipi. De moment, s’ha actuat en arbres de l’avinguda de Montserrat, plaça Joanot Martorell, carrer Voltregà i diversos punts del nucli antic.Totes aquestes actuacions que es porten a terme sobre el verd urbà de Torelló es realitzen segons els criteris d’una Gestió Integrada de Plagues basada en el control biològic. Consisteix a alliberar organismes, com ara les marietes, que són enemics naturals de les plagues existents a la zona. D’aquesta manera, es poden crear zones lliures de tractaments amb productes fitosanitaris nocius per la salut humana i pel medi ambient. En els casos que el control biològic sigui impossible, també es contempla un control químic de baixa perillositat i respectuós amb el medi ambient, com és l’endoteràpia, que consisteix en la injecció dels productes directament en el sistema vascular de l’arbre. Amb tota probabilitat, durant les pròximes setmanes i en funció dels informes de seguiment de les plagues del verd urbà, s’aniran realitzant diferents alliberaments en altres zones del nucli i sobre altres espècies.  Fins ara, en el marc d’aquesta Gestió Integrada de Plagues s’han fet diverses actuacions durant aquest any que són tractaments d’endoteràpia realitzats als plàtans del municipi per combatre la plaga del tigre del plàtan; tractaments (endoteràpia i trampes-físiques) sobre pins i cedres per tal d’evitar la problemàtica de la processionària i als jardins Vicenç Pujol i Espona per evitar la proliferació de l’eruga del boix.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació