Activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de calor

Publicat 26/06/2019, Vall del Ges - Meteorologia

D'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, es dona avís a la ciutadania que s'ha activat en fase d'ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de calor. L'episodi s'inicia aquest dimarts al migdia a les comarques de Ponent. El dimecres s'ampliarà la zona afectada cap a les comarques de la Catalunya central i es reforçarà la probabilitat al vessant nord del Pirineu. A partir de dijous i especialment divendres augmenta la probabilitat de superació de les temperatures màximes i l'afectació es generalitzarà i podrà afectar pràcticament a qualsevol punt del territori, especialment a l'interior, on el reescalfament serà més notable per la manca de vent. L'episodi de calor es perllongarà, com a mínim, fins al cap de setmana.
Les temperatures màximes poden superar els 42 ºC a les comarques de ponent i de la Catalunya central i a partir del dijous els 40 graus al prelitoral i algunes zones del litoral (Empordà). Les temperatures mínimes quedaran per sobre dels 20 ºC a molts punts del país.

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació