Activen un circuit de geocaching per visitar fonts històriques de Torelló

És una iniciativa de l'Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

Publicat 01/09/2021, Torelló - Societat
activen-un-circuit-de-geocaching-per-visitar-fonts-historiques-de-torello

Des d'aquest estiu, es poden redescobrir fonts històriques de Torelló gràcies al geocaching, un joc a l'aire lliure de cerca de tresors amb l'ajuda d’un mòbil o d’un dispositiu GPS. L'Ajuntament, amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, ha activat un circuit que permet visitar fins a sis fonts del municipi. Els participants han de descobrir els tresors amagats per altres participants, en aquest cas per l'Ajuntament de Torelló, mitjançant unes coordenades específiques i una sèrie de pistes. La millor manera de fer-ho és a través de l'aplicació mòbil de geocaching (disponible gratuïtament tant per Android com per iOS). Els tresors contenen unes targetes amb la història de les fonts, la seva relació amb els masos de la contrada o altres curiositats que les caracteritzen. D’aquesta manera es pretén descobrir i valorar l’entorn del municipi a través d’aquest joc. A més de les fitxes, cada tresor conté un petit quadern on deixar registre de tothom que ha trobat l’amagatall i un breu text de les normes d’ús d’aquest joc que combina l’aventura a l’aire lliure i el senderisme.

Algunes de les fonts que es visiten, actualment es troben perdudes pel desús o perquè s’ha eixugat la déu d’aigua que l’alimentava. És el cas, per exemple, de la Font del Masnou, on actualment només queden restes de l’antic safareig, o bé de la Font de Martorell, desapareguda fa diversos anys per les obres de construcció de l’eix Vic-Olot. Tanmateix d’aquesta manera es vol reivindicar un patrimoni que, encara que formi part del passat, cal no oblidar. La sèrie de geocaching de les fonts de Torelló s’ha realitzat gràcies a un recurs tècnic per al desenvolupament de projectes d’educació ambiental i sensibilització de la Diputació de Barcelona. Serveix per complementar els set catxés que el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura té instal·lats, des de ja fa uns anys, al llarg del curs del riu Ter, des de Borgonyà fins a Torelló.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació