Aquest dissabte es constitueixen els nous ajuntaments

El ple de Torelló serà a les 12, igual que el de Sant Vicenç, mentre que a Sant Pere començarà a 2/4 de 10 del matí i a Orís una hora més tard. 

Publicat 14/06/2019, Torelló - Política

Els ajuntaments de la Vall del Ges i Orís es constitueixen aquest dissabte. El de Torelló es desenvoluparà a la sala noble de Can Parrella a les 12 del migdia. Es farà la sessió constitutiva de la nova corporació municipal i l’elecció i presa de possessió del nou alcalde. 

El protocol de la sessió, un cop s’hagi declarat oberta, començarà amb la constitució de la mesa d’edat, formada pel regidor de més edat, el regidor de menys edat, i el secretari de la corporació municipal. Posteriorment els regidors electes presentaran les credencials i hauran de fer el jurament o promesa de les obligacions del càrrec per tal que quedi constituïda la corporació. Després, es farà la proclamació de les candidatures presentades per a l’elecció de l’alcalde i es procedirà a la votació de caràcter secret. Acabat l’escrutini, el president de la mesa d’edat declararà proclamat el nou alcalde, que haurà de jurar o prometre el càrrec i ocuparà la presidència, alhora que li farà lliurament de la vara d'alcalde. Seguidament l’alcalde cedirà la paraula als portaveus dels diferents grups polítics amb representació municipal per poder explicar el seu vot. Després, el nou alcalde pronunciarà el pertinent discurs. L’acte acabarà quan l’alcalde faci lliurament del pin d’or amb l’escut de l’Ajuntament de Torelló, als nous membres del Consistori.

El primer ple d’investidura serà el de l’Ajuntament de Sant Pere que començarà a 2/4 de 10 del matí. A Orís s'iniciarà  una hora més tard, a 2/4 d’11 i el ple de Sant Vicenç es farà a les 12 del migdia, igual que el de Torelló. El ple que decidirà com es reparteixen les regidories es farà més endavant. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació