Arrenca el nou curs escolar amb més de 2800 alumnes de la Vall del Ges

A Torelló, el Marta Mata estrena la línia de quart d’ESO, completant les tres primeres etapes de l’educació. 

Publicat 12/09/2019, Vall del Ges - Ensenyament
arrenca-el-nou-curs-escolar-amb-mes-de-2800-alumnes-de-la-vall-del-ges

Un arbre dels desitjos per aquest nou curs escolar. (Foto: Escola Marta Mata).

Més de 2800 alumnes de la Vall del Ges han tornat a les aules després de les vacances d’estiu per començar el curs escolar. A Torelló, l’escola Marta Mata arrenca amb 601 estudiants i aquest any com a novetat acompleix poder tenir “integrades en un mateix centre les tres etapes d’infantil, primària i secundària”, explica la directora, Anna Boixadé. I és que aquest any estrena la línia de quart d’ESO, completant les tres primeres etapes de l’educació. Els alumnes que faran aquest darrer curs estaran ubicats en els mòduls que han arribat aquest dijous al matí i la previsió “és que puguin entrar en funcionament dimarts vinent segons el Departament d’Ensenyament”. 

Pel que fa l’Escola Fortià Solà inicia el curs amb 442 estudiants. Aquest any compta amb la mitja vacant d’aula d’acollida que els permetrà atendre millor els nens nouvinguts de l’escola. Les altres novetats són el projecte de Transformació Digital i que el claustre s’ha renovat després de la jubilació de cinc professors. 

L’Escola Rocaprevera, per la seva banda, ofereix la possibilitat que els alumnes de secundària es puguin treure el diploma dual. Això significa que els estudiants que ho vulguin poden aconseguir dues titulacions: la de secundària cursada en aquest centre i l’equivalent als Estats Units fent algunes assignatures en anglès. L’Escola compta amb 289 alumnes. 

Al Sagrats Cors han reformat algunes aules i espais, així com s’han creat aules de desdoblament i una d’anglès. També hi ha hagut canvis en l’equip directiu. El centre comença el curs amb 426 alumnes.

A l’Escola Vall del Ges incorporen la robòtica i la introdueixen en hores lectives al cicle superior. També treballaran la Cultura i la tradició. El centre té 194 alumnes. 

La principal novetat de l’Institut Cirviànum és el nou grau mitjà  d’estètica capil•lar i perruqueria. El cursaran una vintena d’alumnes i serà impartit per dues professores. El centre començarà el curs amb gairebé 600 alumnes. 

A Sant Pere, l’escola Xandri ha aprofitat l’estiu per posar parquet  i per pintar les aules. Aquest curs comptarà amb un auxiliar de conversa en anglès i continuarà treballant per projectes. Tindrà 208 alumnes.

I a Sant Vicenç, l’escola Lloriana seguirà amb el projecte Filosofia 3/18 i apostarà per acostar la literatura als més petits. Aquest estiu el centre ha pintat algunes aules, ha reformat una part de la cuina i ha habilitat una aula d’informàtica i una sala de professors. 

Com sempre les llars d’infants han estat les primeres en encetar el curs. I és que van obrir les portes la setmana passada. La principal novetat és que l’Avet de Sant Pere ha fet obres durant l’estiu per millorar l’eficiència energètica i que han tingut un cost de 58.000 euros, 50.000 dels quals els ha finançat la Diputació de Barcelona. Concretament s’han substituït tots els tancaments, s’ha rebaixat el sostre de dues aules, s’ha posat parquet i s’han pintat tots els espais. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació