Arriben els nens procedents de Bielorrússia

Un dels nens és acollit per una família de Sant Vicenç. 

Publicat 15/07/2019, Osona - Solidaritat
arriben-els-nens-procedents-de-bielorrussia

Els nens duran l'arribada a Barcelona. (Foto: Osona amb els nens).

Dissabte van arribar els 23 nens procedents de Bielorrússia que durant sis setmanes estaran acollits per diverses famílies de la comarca. Concretament un d’ells viurà a Sant Vicenç mentre que el grup de monitores que els acompanyen residiran a Torelló. El grup procedeix del sud de Bielorrússia, concretament de la regió de Gomel on va caure la primera radiació de la central nuclear de Txernòbil l’any 1986. Mercè Fiol, de l’ONG Osona amb els nens, destaca que amb l’estada a la comarca “els baixa un promig del 50% de la radiació” però lamenta que quan tornen al seu país “els torna a pujar”. Tot i això, explica que “llavors passen millors hiverns”. Fiol destaca que “la climatologia d’Osona, beure líquids i menjar sa els afavoreix la salut”. També afegeix que tots els nens que faran estada a Osona estan sans, “ja que, per exemple, si tenen anèmia el metge ja no els autoritza poder viatjar”. Dels 23 nens, “7 vénen a Osona per primera vegada mentre que els altres són repetidors”. 

La benvinguda del grup es va fer dissabte al migdia al Sucre de Vic. Osona amb els nens organitza l’acollida d’infants a la comarca d’Osona des de l’any 1996.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació