Augmenta el nombre d'usuaris del servei d'autobús a demanda de Borgonyà i Vilaseca

Actualment un total de dotze persones es beneficien del servei que es va posar en marxa fa dues setmanes. Abans només l'utilitzaven quatre persones. 

Publicat 01/02/2019, Sant Vicenç - Serveis
augmenta-el-nombre-d-usuaris-del-servei-d-autobus-a-demanda-de-borgonya-i-vilaseca

El servei el presta l'emptesa Sagalés.

El nou servei d’autobús a demanda de Borgonyà i Vilaseca ha incrementat el nombre d’usuaris només en dues setmanes. Així ho va explicar l’alcalde de Sant Vicenç, Èric Sibina, durant el ple de dimecres i va afirmar que “hi ha  més usuaris que en els últims tres mesos”, un total de dotze, abans eren quatre. És per això que estan “contents” de com està funcionant el nou servei de bus, “una aposta arriscada de model” que valoren “positivament”. És per això, que emplacen els veïns “a seguir sol·licitant l’autobús a demanda i gaudir d’aquest transport públic”. 

Durant la sessió plenària també va anunciar que l’empresa Sagalés “està treballant en una aplicació de mòbil, a través de la qual els usuaris podran demanar l’autocar” i que es posarà en marxa en els propers “dos mesos”. Sibina considera que “és un incentiu més en el servei” i que “el futur passa per les noves tecnologies”.

El passat 14 de gener va entrar en funcionament el nou servei d’autobús a demanda a Borgonyà i Vilaseca. L’Ajuntament de Sant Vicenç i l’empresa Sagalés van arribar a un acord de canvi de model per millorar la flexibilitat de la línia que passa per aquestes dues poblacions. Es tracta d’una prova pilot en què s’augmentarà la freqüència d’autocars: abans eren 10, ara són 43 al dia. La novetat principal és que l’autobús només passarà si l’usuari ho sol•licita prèviament, com a mínim una hora abans. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació