Bona acollida d'Ambre i Desgel al Cirvianum

Des de l'àrea de Cultura assenyalen que la situació cultural és "complicada" però que la gent que va al teatre "hi va amb ganes".

Publicat 26/10/2020, Torelló - Cultura

Doble proposta d’actuacions al Teatre Cirvianum de Torelló aquest passat cap de setmana . Divendres la companyia osonenca Cosmogonia Teatre va posar en escena l’obra “Ambre” mentre que diumenge al vespre va ser el torn de l’espectacle “Desgel”, de dansa, pensat per a tota la família, acàrrec de la companyia valenciana La Coja Dansa. Pep Tines, tècnic de Cultura de l’Ajuntament, assegura que “la situació de la cultura és complicada”, que al Teatre Cirvianum “hi va menys gent”, però, malgrat tot, es mostra optimista: “La gent que ve, ve amb ganes”.

‘Ambre’ va tenir una bona acollida malgrat la situació de pandèmia. S’hi van aplegar entre una vuitantena i una norantena de persones. Molts dels assistents ja estaven familiaritzats amb aquest muntatge original del dramaturg Josep Maria Diéguez, que també n’és el director, i que planteja la controvèrsia dels conflictes personals i familiars per motius polítics. Se centra en les informacions que circulen sobre suspensions a Catalunya dels àpats de família per evitar discussions per discrepàncies polítiques, especialment en els darrers tres anys, arran d’una societat fraccionada en dues meitats. Ambre forma part de la iniciativa Teatres d’Osona, que impulsen l’Auditori Teatre de Calldetenes, el teatre L’Atlàntida de Vic i el teatre Cirvianum, amb l’objectiu de la promoció i difusió de programacions professionals estables d’arts escèniques i de la creació escènica a Osona.

D’altra banda, l’espectacle de dansa ‘Desgel’ també va tenir una bona rebuda. Amb direcció de Tatiana Clavel i coreografia d’Olga Clavel i Santi de la Fuente, parla de com l’ésser humà provoca, de vegades sense voler, canvis molt greus per l’ecosistema i els seus habitants. La Gran Ciutat de la Costa és la metàfora de totes les ciutats del món on la contaminació i l’emissió de CO2 provoquen l’escalfament global. Al Pol Nord encara viuen dins d’un ecosistema verge, però les conseqüències de l’escalfament comencen a arribar. La Xica Esquimal pretén ser el conjunt de totes aquestes persones que volen respectar l’entorn natural i lluiten per tal d’aconseguir-ho.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació