Bona acollida de la xerrada de Nerea Barjola

És el primer acte que es va fer a Torelló en el marc del 25N.

Publicat 25/11/2020, Torelló - Igualtat
bona-acollida-de-la-xerrada-de-nerea-barjola

Emmarcat en els actes del 25N, dilluns a la tarda es va portar a terme la xerrada 'La violència sexual com a projecte polític: el cas Alcàsser i la construcció del terror sexual' a càrrec de Nerea Barjola, feminista, activista, escriptora, doctora en feminismes i gènere. Nerea va exposar com les narratives i les representacions de les violències sexuals als mitjans de comunicació “són una estratègia política per instaurar en les vides i cossos de les dones el terror sexual”. A la seva exposició va instar “a la necessitat d’analitzar des d’una mirada feminista les narratives sobre les violències sexuals, d’altre forma només es perpetua la responsabilització de les dones de les violències viscudes i la legitimitat dels homes a exercir-les”. En aquest sentit “parteix de la importància de donar agència a les dones perquè deixin de ser concebudes socialment com a objectes a disposició dels subjectes que, en el cas del patriarcat, són els homes”.  La xerrada es va fer en format webinar i va tenir una participació de 56 persones amb una mitjana d’edat de 42 anys essent la persona més gran de 67 i la més jove de 23. El 89,29% de les persones van ser dones i el 58,93% persones d’Osona (Centelles, Els Hostalets de Balenyà, Malla, Manlleu, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Pere de Torelló, Taradell, Tona, Torelló, Vic). Des de l’organització (Ajuntament de Centelles, Manlleu, Torelló i Vic, Mancomunitat la Plana i Consell Comarcal d’Osona), es valora positivament la ponència i la participació. I tot i la situació actual, la realització on line de l’activitat ha permès que arribi a moltes més persones, tant d’Osona com de fora de la comarca.

Aquest dijous, dins els actes del 25N, es farà una xerrada de Judit Capa, de FisioMum.cat, llicenciada en CAFE i fisioterapeuta especialista en sòl pelvià. que parlarà de les 'Eines i estratègies per millorar la salut del sòl pelvià més enllà dels Kegels i els hipopressius’.

Per altra banda, des de l’Ajuntament de Sant Vicenç s'ha creat una campanya sota el lema ‘No siguis còmplice, actua!’ i que constarà de diverses accions. S'ha repartit a cada casa un tríptic on s’hi indiquen recomanacions i punts importants a conèixer sobre la campanya; s’han col·locat senyals viaries de color lila a cada entrada dels tres nuclis del poble amb el missatge ‘Municipi lliure de violències masclistes i LGTBIfòbia’, s’han instal·lat cartells metacrilats a les entrades de tots els edificis públics amb la ressenya de ‘Espai lliure de violències masclistes i LGTBIfòbies’ i s’ha penjat la pancarta al balcó de l'Ajuntament.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació