Campanya per informar dels avantatges de fer tràmits en línia amb certificats digitals

Amb el certificat digital es podran fer tràmits a qualsevol administració pública, els 365 dies de l'any i des de casa. 

Publicat 30/05/2019, Torelló - Societat
campanya-per-informar-a-la-ciutadania-dels-avantatges-de-fer-tramits-en-linia-amb-certificats-digitals

La regidoria d'Informàtica de l'Ajuntament de Torelló ha iniciat una campanya per fomentar entre els ciutadans la realització de tràmits en línia amb certificat digital o amb idCAT mòbil. També es vol recordar que des de l'Ajuntament es realitzen certificats digitals idCAT de manera presencial. D’aquesta manera amb el certificat digital es podran fer tràmits a qualsevol administració pública, els 365 dies de l'any i des de casa. I és que la possibilitat de fer tràmits en línia permet als ciutadans evitar desplaçaments i a les administracions millorar l'eficiència i fomentar l'ús de les noves tecnologies. En el cas de Torelló, qualsevol persona major de 16 anys pot tramitar presencialment el seu certificat digital idCAT a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) i al Torelló Jove. Té l’avantatge que es pot fer servir en altres administracions i serveis i més d’una vegada, ja que té una caducitat de quatre anys.

Una altra possibilitat per accedir a la tramitació en línia a les administracions públiques és que es pot fer a través de l’idCAT mòbil, que permetrà que l’usuari s’identifiqui i signi des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador. Per donar-se d'alta només cal el DNI i la Targeta Sanitària Individual del CatSalut. Els seus principals avantatges, a més de ser gratuït, són que no cal recordar cap contrasenya ni PIN, és un sistema segur que no caduca i no requereix la instal•lació de cap tipus de programari.

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació