Cloenda del Consistori Infantil de Torelló

L'alcalde, Santi Vivet, que ha presidit la sessió, s'ha acomiadat com alcalde i ha assegurat que ha estat una gran experiència compartir 8 legislatures del Consistori Infantil.

Publicat 11/06/2019, Torelló - Participació Ciutadana
cloenda-del-consistori-infantil-de-torello

Els regidors infantils acompanyats de l'alcalde i la regidora de Participació Ciutadana.

El Consistori Infantil de Torelló ha celebrat aquest dimarts la sessió de cloenda de la legislatura 2018-2019 que s’ha desenvolupat al Teatre Cirvianum de Torelló. En el decurs de l’acte, els regidors infantils han valorat la feina feta al llarg del curs i han donat a conèixer les conclusions del treball que s’ha fet aquest any. El projecte d’enguany s’ha centrat en estudiar la tipologia i diversitat dels arbres que hi ha a Torelló i han preparat dues rutes per tal que siguin visitables per tota la ciutadania que hi estigui interessada. La primera consta d’un recorregut de 4’5 km i passa pel Parc de l’Alzinar, la plaça de la Sardana, la plaça compte Guifré, carrers i parcs de l’entorn del Marta Mata, Parcs del Castell, plaça de l’Institut, plaça Països Catalans i plaça Doctor Fleming. Pel que fa la segona té un recorregut de 5 quilòmetres i discórrer pels jardins de l’Espona, els Jardins Vicenç Pujol, el parc municipal, l’arborètum, els parcs del ferrocarril, el parc de l’Skate, la plaça Segimon Serrallonga, el carrer Manlleu, el carrer Nou i la plaça Nova. El tècnic de Medi Ambient, Pere Rifà, ha explicat que “els alumnes han treballat unes fitxes que serviran per editar una guia o manual per tal de poder fer les rutes d’aquests arbres que apareixen al llarg dels camins i espais verds”. 

L’alcalde, Santi Vivet, que ha presidit la sessió, ha explicat que enguany el Consistori Infantil de Torelló és “especial” perquè ha celebrat el seu “desè aniversari d’un projecte que a Catalunya va néixer l’any 1997 i que actualment es porta a terme a seixanta municipis catalans”. Vivet també ha destacat que “els infants i adolescents sou col•lectius molt importants que a vegades no teniu la veu ni el protagonisme que us mereixeu i que tots vosaltres sou el futur de Torelló i del nostre país”. A més, ha dit que durant els anys que ha sigut alcalde “he vist amb satisfacció com des del vostre punt de vista i expressant les vostres opinions s’han fet aportacions molt interessants que des de l’Ajuntament hem recollit en la mesura que ha estat possible”. Vivet també s’ha acomiadat com a alcalde ja que esgota “els darrers dies” com a tal i ha assegurat que “ha estat una gran experiència compartir les 8 legislatures del Consistori Infantil que s’han creat a cada curs”. En aquest sentit ha afirmat que ha estat “molt enriquidor” i ha agraït “la predisposició de les escoles, el paper engrescador dels i les mestres i la feina rigorosa i entusiasta dels regidors infantils que fins ara ha tingut el municipi”. El batlle ha expressat que “espero que el projecte encara tingui molt recorregut i que les noves generacions se’ls facin seu com una mostra de civisme i interès de participar en el futur del nostre poble”. 

Per la seva banda, la regidora de Participació Ciutadana, Núria Güell, que també ha assistit a l’acte, ha recordat que els alumnes també van fer la pintura d’un ecomoral en una paret sota el pont de Malianta titulat ‘La ruta dels arbres’. Els alumnes van tardar “unes quatre hores a pintar-lo”, a partir d'un esbós que havien fet prèviament de l'arbre que tota la classe va triar per pintar a la paret. Així, els alumnes de l'escola Rocaprevera van pintar un cirerer de flor, els de Sagrats Cors un arbre de l'amor, el Vall del Ges es va decantar per una olivera, el Fortià Solà per un Taxodium Distichum i l'Institut Escola Marta Mata ha pintat una prunera de jardí de fulla vermella. La pintada de l'ecomural forma part d'un taller que ha estat finançat per la Diputació de Barcelona.

A la sessió també hi han acudit els alumnes de 6è de Primària de totes les escoles que participen en el projecte que són Vall del Ges, Fortià Solà, Sagrats Cors, Rocaprevera i Marta Mata. El Consistori Infantil està format per disset alumnes de 6è de Primària de les escoles de Torelló, prèviament escollits pels seus companys de classe. La idea del Consistori Infantil té dues direccions. Per una banda, fer conèixer als nens i nenes l’estructura i el funcionament d’un ajuntament; i per l’altra escoltar la seva veu, conèixer la seva visió de la realitat i les seves propostes i, en la mesura que sigui possible, incorporar-les a l’acció de govern.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació