Col·loquen el monument commemoratiu de l'1-O a Torelló

És el resultat de la participació ciutadana i s'ha instal·lat a la plaça de la Vila. 

Publicat 06/11/2019, Torelló - Societat

El monument que commemora l’1-O a Torelló ja ocupa el seu lloc a la plaça de la Vila. Des de la setmana passada ja es pot veure com algunes de les lloses de terra s’han substituït per unes altres, més clares, i amb paraules com “poble, confiança, defensa, generositat, perseverança, ràbia o carrossa”, en total una vintena. De moment, encara no hi ha data per la inauguració oficial. 

El projecte ha anat a càrrec de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló i és el resultat de la participació ciutadana. La iniciativa va començar agafar forma a primers de setembre amb la jornada ‘Art públic i compromís públic’. La quinzena de persones participants en aquest acte van fer diverses propostes col•lectives sobre com podria ser el monument, així com també es va comptar amb la col·laboració de l’artista Marc Sellarès i Eva Marichalar, artista i professora de la Uvic. Finalment, es van decidir una vintena de paraules relacionades amb l’1-O i es va pensar quin podria ser l’espai públic on col·locar-les.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació