Comunicat de l'Ajuntament sobre les mesures de prevenció davant la Covid-19 durant la festa major

En el text manifesten que "la Cultura és un bé necessari, que més enllà del divertiment, reconforta i uneix". 

Publicat 20/07/2020, Torelló - Cultura

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torelló i l’Associació Deixebles de Sant Feliu ha emès un comunicat sobre les mesures de protecció i de prevenció per a la no propagació de la Covid-19 durant els dies de la festa major que comença a partir de dijous. Comencen dient que “a ningú se li escapa que aquest 2020, la irrupció del coronavirus, ens obliga a celebrar una festa major atípica, en la qual caldrà adaptar-nos, tant a títol individual com col·lectiu”. El text segueix amb què “som conscients que hem viscut dies greus, però també per això, pensem que la Cultura és un bé necessari, que més enllà del divertiment, reconforta i uneix”. És per això que “no hem desistit de celebrar la nostra festa major, d’acord amb les mesures establertes de seguretat i higiene marcades pel govern de la Generalitat, per evitar qualsevol brot del virus”. Pel que fa a les mesures de protecció i higiene, des de la comissió creada per l’Ajuntament de Torelló, Deixebles de Sant Feliu i Protecció Civil, s’ha establert un protocol a seguir diàriament. Tot i així, es demana a la població la consciència social, per poder gaudir col·lectivament de la festa amb tota seguretat i tranquil·litat.

Les mesures que es prendran dins el recinte dels Jardins Vicenç Pujol són l’ús de mascareta obligatori en tot moment, tenir cura de la higiene i rentar-se sovint les mans amb gel hidroalcohòlic, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i evitar les concentracions i aglomeracions. A nivell organitzatiu es disposarà d’un control d’accés, amb dues entrades i dues sortides, i l’aforament estarà limitat amb el màxim establert per la llei. Dins el jardins hi haurà marques al terra i les zones estaran delimitades per tal de respectar les distàncies de seguretat. Per a tots els espectacles caldrà que el públic segui a les cadires que es disposaran respectant les distàncies de seguretat. Es comptarà amb personal acreditat i voluntaris formats per assegurar el compliment de totes les mesures de distanciament i higiene. Es desinfectarà l’espai a diari per part d’una empresa professional. També hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició del públic assistent, tant a l’entrada com dins els jardins. A més, es podrà pagar amb targeta. Pel que fa els actes que requereixen d’una organització més complexa com són el dinar popular de dissabte que ve i Pescant la Lluna, el divendres 31, expliquen que “la prevenció i la seguretat aniran sempre per davant”. Per exemple, en la compra dels tiquets caldrà facilitar, entre altres, el nombre de persones del grup, colla o família; a l’entrada al recinte, un membre de l’organització acompanyarà el grup a la parcel·la corresponent assignada (amb taules i cadires) que s’organitzaran per nuclis familiars i/o grups d’amics, amb contacte habitual durant els 14 dies anteriors i sense cap positiu de coronavirus.

Pel que fa el concert de l’Orquestra Montgrins, es retransmetrà en directe per El 9 TV i, per tant, qui vulgui el podrà seguir des de casa.

Divendres passat JxCat i el PSC de Torelló van emetre un comunicat amb què expressaven que no estaven d’acord que se celebri la festa major, en una situació de pandèmia com l’actual.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació