Continua activada l'alerta per la pluja i es demana a la ciutadania que extremi la precaució

L'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, diu que al final del dia es podran restablir els serveis afectats per la llevantada. 

Publicat 23/01/2020, Torelló - Meteorologia
continua-activada-l-alerta-per-la-pluja-i-es-demana-a-la-ciutadania-que-extremi-la-precaucio

Es demana als veïns que evitin acostar-se als rius i rieres de la Vall del Ges. (Foto: Ajuntament de Torelló).

Els cabals dels rius a la Vall del Ges es mantenen molts superiors als habituals i, per tant, continua l’alerta i es demana a la població que extremi la precaució i eviti els accessos a les lleres dels rius i les zones inundables. Els efectius de la policia local i Protecció Civil segueixen controlant al llarg d’aquest dijous els nivells de l’aigua i s’informarà a la ciutadania de qualsevol novetat. L’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, ha explicat a Ràdio Ona que “seguim mantenint l’alerta activada fins que no es desactivi el dispositiu en el conjunt de Catalunya”. Ortuño remarca que tot i “l’augment considerable del cabal del riu la situació a Torelló està controlada i fora de perill”. 

Per altra banda, la previsió és que els serveis afectats per la llevantada “estiguin restablerts al llarg del dia d’avui”. La regidoria d'Esports ha aixecat la suspensió d'activitats que es va dictaminar ahir per l'acumulació d'aigua i, per tant, avui ja es farà activitat normal en tots els equipaments de la zona esportiva.La represa de les activitats a la zona esportiva ja s'ha comunicat a les escoles i entitats esportives del municipi. Pel que fa el tall en el subministrament elèctric, causat per una avaria, també estarà restablert a partir de la 1 del migdia.  L'Ajuntament es posa a disposició dels veïns i veïnes de la zona de la Joanot Martorell que fa més de 30 hores que estan sense llum. S'ha habilitat un vestidor per si algú necessita dutxar-se i una sala amb microones per si és necessari escalfar aliments o carregar. El que sí que no estarà reparat és el dipòsit de gasoil de la zona esportiva i, per tant, les dutxes no podrà subministrar aigua calenta fins que no es col·loqui un dipòsit alternatiu”. Les piscines municipals tampoc poden garantir el servei d’aigua calenta. 

Per la seva banda, Manel Dot, coordinador del Servei Metereològic d’Osona, assenyala que “la llevantada ‘Glòria’ pràcticament ja s’ha acabat”. Pel que fa els litres registrats a la Vall del Ges durant aquest darrers dies han sigut elevats. Destaquen els 222 litres de Sant Pere, 119’4l a Torelló, 106l a Orís i 102l a Sant Vicenç.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació