Deriva Nocturna-Ruta Lila organitzen una ruta per detectar punts foscos del Carnaval

Començarà aquest dissabte a partir de les 8 del vespre a la plaça de la Sardana. 

Publicat 11/12/2019, Torelló - Carnaval de Terra Endins
deriva-nocturna-ruta-lila-organitzen-una-ruta-per-detectar-punts-foscos-del-carnaval

Cartell de l'activitat.

Des de la campanya de prevenció ‘Per Carnaval tot s’hi val? Passa-t’ho bé sense passar-te!’ juntament amb el col·lectiu Deriva Mussol es convida a la ciutadania a participar en el projecte Deriva Nocturna/Ruta Lila. Es tracta d'una caminada per detectar punts foscos i crear rutes segures per Carnaval, que començarà aquest dissabte a partir de les 8 del vespre a la plaça de la Sardana. El tècnic del Carnaval, Blai Marginedas, explica que l’objectiu “és detectar punts foscos, carrers on la visibilitat no és prou bona i trajectes que la gent utilitza per Carnaval per tal de crear rutes segures de retorn a casa i millorar la il·luminació i la distribució del mobiliari urbà que es col·loca de forma expressa per la rua”. També “es vol extrapolar-ho als dispositius sanitaris i a la senyalització durant la rua”.

De fet, l’any passat ja es va fer una enquesta a la població sobre quins punts foscos detectava i sentia com a perillosos. Les escales de Les Serrasses en són un, tot i que “no és fosc lumínicament però sí pel que fa a la visibilitat”. El Call de la Torrentera o l’aparcament de l’Arxiu “en serien altres”.  “Sobre el terreny es buscaran solucions a aquestes i altres problemàtiques” i les propostes de millora que sorgeixin de la caminada “s’aplicarien a partir del 2021”, afirma Marginedas. 

Després de la ruta, hi ha prevista una xerrada i un piscolabis. Tot és gratuït però cal inscripció prèvia perquè les places són limitades a una vintena de persones “que és el nombre màxim que podem assumir”, assenyala. Les persones interessades es poden apuntar a través del correu info@carnavaltorello.cat fins aquest divendres a les 2 del migdia. El coordinador del Carnaval afegeix que també estan en contacte “amb els col·lectius Barjaules, LGTBI i estudiants de batxillerat perquè se sumin a la iniciativa i ens ajudin a configurar dispositius en contra de les agressions sexuals durant la rua”. 

Jordi Lafon i Eva Marichalar-Freixa formen part de Deriva Mussol en col·laboració amb les persones que participen en les seves propostes. De les respectives trajectòries en arts visuals, arts performàtiques i educació sorgeix l’interès en caminar i la deriva com a formes d’explorar possibilitats de creació i aprenentatge en contextos contemporanis. Els agrada generar accions i compartir espais oberts, permeables i en moviment. Deriva Mussol forma part del Projecte Viver d’ACVic, Centre d’Arts Contemporànies de Vic. 

L'activitat de dissabte l'organitza conjuntament Carnaval de Terra Endins, Ajuntament de Torelló, Pla de Barris i Deriva Mussol.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació