Deu joves s'afegeixen al Divino i en garanteixen el relleu

Els dansaires van aconseguir quadrar el ball ja que va acabar i començar al mateix punt. 

Publicat 16/04/2019, Sant Vicenç - Cultura
deu-joves-s-afegeixen-al-divino-i-en-garanteixen-el-relleu

Els joves ballant el Divino. (Foto: Ajuntament de Sant Vicenç).

A diferència de l’any passat en què es va haver de fer al pavelló per la pluja, el Divino de Sant Vicenç es va representar dissabte a la plaça de l’Església. La dansa ha estat marcada enguany per haver garantit el relleu generacional, ja que s’hi van incorporar deu joves balladors, cinc nois i cinc noies de 13 a 15 anys, i es va passar de 16 a 18. Els dansaires van aconseguir quadrar el ball ja que va acabar i començar al mateix punt. Mercè Pérez, vocal de l’Associació Amics del Contrapàs Llarg juntament amb Josep Sellarès, destaca que “va ser un èxit” i que els joves “van ballar la dansa molt bé” després d’haver-la assajat “cada dissabte, a excepció de Nadal i per Carnaval, a l’Escola del Contrapàs Llarg”. Pérez afegeix que “els quatre homes que aquest any no van ballar es van incorporar al cor d’homes”. També ressalta que enguany hi ha hagut més públic i comptabilitza més de “400 persones” a la plaça de l’Església. 


La primera ballada va començar a les 9 del vespre a la rotonda del monument del Contrapàs Llarg. Allà els alumnes de 6è de l’Escola Lloriana van ballar la dansa amb els timbals i la música de la Coral Lloriana i Lloriana Jove. A continuació es va iniciar el recorregut pels carrers i places del municipi que va acabar davant la plaça d’en Miquel de la Munda. En aquest punt es va fer la representació teatral de la història de la recuperació del contrapàs a càrrec del Grup de Teatre de Sant Vicenç i que es va incorporar fa dues edicions. A la plaça de l’Església s’hi va afegir el cor d’homes que va dirigir Sebastià Bardolet. L’endemà diumenge i després de la missa es va fer una ballada popular, en la qual hi va poder participar tothom.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació