Dotze persones participen a la segona Deriva Mussol-Ruta Lila

Es va constatar “que les persones de Torelló tenen fixades unes rutes molt directes durant la festa a diferència de les persones que vénen d’altres poblacions”. 

Publicat 13/01/2020, Torelló - Carnaval de Terra Endins
dotze-persones-participen-a-la-segona-deriva-mussol-ruta-lila

Els participants a la iniciativa. (Foto: Carnaval de Torelló).

Els dotze participants a la segona Deriva Nocturna-Ruta Lila van fer dissabte el trajecte que va de la plaça Joanot Martorell a la zona esportiva on se celebra el ball del Carnaval. La iniciativa emmarcada dins la campanya de prevenció ‘Per Carnaval tot s’hi val? Passa-t’ho bé sense passar-te’ va comptar “amb un col·lectiu de persones de fora de Torelló però que són habituals del Carnaval de Terra Endins”, segons explica el tècnic del Carnaval, Blai Marginedas. També hi va prendre part “una mare d’un jove que participa a la festa i que va aportar informació de les dinàmiques de les famílies que no són del municipi”. Durant l’activitat es va constatar “que les persones de Torelló tenen fixades unes rutes molt directes durant la festa a diferència de les persones que vénen d’altres poblacions”. En aquest sentit Marginedas comenta que “aquests es guien per altres estímuls com poden ser, per exemple, per la il·luminació dels carrers”. 

Durant el trajecte també es van detectar punts foscos durant la ruta del Carnaval. La tercera i última Ruta Lila es farà el proper mes de març després del Carnaval. En aquest cas es buscarà que hi participi gent que hagi pres part en l’edició del Carnaval d’enguany ja que “ens permetrà tenir dades molt properes”. 

El col·lectiu que coordina les tres Derives Nocturnes-Ruta Lila recollirà tota la informació i en presentarà una memòria que es donarà a conèixer públicament “més endavant” i que caldrà “començar aplicar en l’edició 2021 juntament amb l’Ajuntament de Torelló i les entitats participants”, assenyala Blai Marginedas.

Per altra banda, aquest dissabte es farà el dinar de carrossaires al Casal Cívic mentre que el dia 25 de gener a les 6 de la tarda es presentarà la llegenda del falatell al Museu de la Torneria. Pel que fa les entrades pel ball “s’estan acabant de vendre les de 12 euros i entre aquest dilluns i dimarts es començaran a oferir les de 15 euros”. Per últim, a partir de dimecres a les 12 del migdia també es podran comprar les entrades per assistir a la presentació del Carnaval que es farà el proper 1 de febrer a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Cirvianum. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació