Dues jornades especials de donació de sang a Torelló el 2 i 3 de juny

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.  

Publicat 27/05/2020, Torelló - Solidaritat
dues-jornades-especials-de-donacio-de-sang-a-torello-el-2-i-3-de-juny

Cartell de l'acapte de sang.

Torelló acollirà un acapte de sang aquest dimarts i dimecres a la sala polivalent, segons va explicar el regidor d’Esports, David Sánchez, en el ple de dilluns. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. Torelló s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. La sala polivalent comptarà amb un espai de donació de 10 del matí a 2 del migdia i de les 5 de la tarda a les 9 del vespre. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.


La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació