El brot de botulisme afecta els ànecs colls verds del Ter a la Vall del Ges

S'han comptabilitzat un 22% menys d'aquests ocells. Ara n'hi ha 287 mentre que el 2019 n'hi havia 369.

Publicat 11/03/2020, Torelló - Medi Ambient

El brot de botulisme, que es va detectar l’estiu passat, també ha afectat els ànecs colls verds del riu Ter a la Vall del Ges. I és que en l’elaboració dels cens d’ocells que es va fer el passat mes de gener se’n van comptabilitzar 287 davant dels 369 del 2019, un 22% menys. Laia Jiménez, tècnica el CERM de la Uvic-UCC, explica que el brot de botulisme es produeix quan hi ha “un excés de nutrients al riu amb cabals baixos i temperatures altes”. Aquesta situació però, no s’ha produït “a les aigües de la Vall del Ges” i, per tant, “el nivell de bolutisme no ha tingut incidència directa”.

En el tram 3, que va des del pont Borgonyà fins al pont de la Gleva, s'han comptabilitzat 51 espècies diferents. Des de l'any 2003, en aquest tram, els ànecs mostraven una tendència a l'alça que enguany s'ha trencat. Els corbs marins grossos, que a nivell de tot Osona han mostrat una disminució, manté dos dormiders actius coneguts, a l'illa de Gallifa (al riu Ter a Torelló) i a Orís. La merla d'aigua, molt lligada a l'ecosistema fluvial, també ha mostrat una tendència a l'alça en aquest tram. Al gener de 2020 se n'han observat 10. També han augmentat molt significativament els gavians argentats, un 950%.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació