El CCO aprova el nomenament del Consell d'Administració d'ONAIGUA

És la nova empresa que oferirà el servei d'abastament d'aigua en baixa. 

Publicat 30/03/2020, Osona - Política

El ple del Consell Comarcal d’Osona es va celebrar, per primera vegada en la història de la institució, celebrar via telemàtica. Consellers i conselleres comarcals estaven connectats via càmera web i així ho va fer constar el president, Joan Carles Rodríguez, a l'inici. La sessió es va poder seguir en directe pel canal de Youtube del CCO. Rodríguez va voler deixar constància que era el primer ple en què Valentí Costa Casademunt actuava de Secretari de la Corporació. A la sessió hi van assistir 29 del total dels membres del Ple i 4 es van excusar per diferents motius. En la sessió es va aprovar l'encomana de gestió de serveis a diversos ajuntaments, l'avocació de la delegació de recollida de la fracció orgànica a l'Ajuntament de les Masies de Roda i l'aprovació de contractes de serveis.

El Ple va aprovar el nomenament del Consell d'Administració d'ONAIGUA, la nova empresa que oferirà el servei d'abastament d'aigua en baixa. El president del Consell serà Carles Banús i entre els consellers hi haurà el regidor de la CUP Torelló Jordi Casanova i l’alcalde d’Orís (JxCAT), Arnau Basco. Al Consell d'Administració també hi haurà Èric Sibina, conseller delegat de Cicle de l'Aigua i alcalde de Sant Vicenç i dos representants dels ajuntaments de la comarca. Es tracta de l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, pels de més de 5.000 habitants i Ferran Teixidó, alcalde del Brull, pels de menys de 5.000 habitants. També hi haurà Miquel Codina, en qualitat d'expert.

Tots els grups hi van votar a favor. El conseller comarcal de la CUP, Jordi Casanova, va dir que al seu grup són “crítics” amb la representació dels ajuntaments però “que ja hi haurà temps per parlar-ne”. Per la seva banda, el conseller Èric Sibina i el president van agrair el suport de tots i van deixar constància que en el Consell d'Administració “hi són representats tots els partits polítics que formen part del Ple del CCO”.

En la mateixa sessió es va aprovar l'increment retributiu pel personal del Consell Comarcal d'Osona per a l'any 2020, així com les modificacions de crèdit 4/2020 i 5/2020 i l'Ordenança de preus públics de serveis que es presten des de l'Àrea de Serveis a les persones. Igualment es van presentar al Ple i es van aprovar, les noves aportacions anuals dels membres d'Osona Turisme, la ratificació d'estatuts del Consorci del Ter i la declaració del Roure de la Coromina, de Sant Quirze de Besora, com a arbre d'interès comarcal, entre d'altres.

Ja en l'apartat de precs i preguntes, el president Joan Carles Rodríguez va explicar les mesures que s'han adoptat al Consell Comarcal d'Osona a causa de la pandèmia del Covid-19, amb l'objectiu de continuar prestant, en la mesura del possible, serveis a la ciutadania de la comarca. Mesures d'higiene i distanciament en els serveis actius, teletreball des del dia 16 de març i garantiment de serveis bàsics, com ja s'ha anat explicant; tot plegat coordinat per un grup d'emergències amb Pere Medina, com a responsable polític al capdavant, i Albert Trabal, del Servei de Protecció Civil.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació