El Cirvianum acull teatre de Shakespeare i sarsuela

Les propostes es podran veure aquest divendres al vespre i diumenge a la tarda.

Publicat 16/10/2020, Torelló - Cultura

El Teatre Cirvianum de Torelló presenta aquest cap de setmana dos grans espectacles, amb teatre de Shakespeare i una sarsuela de tall humorístic. Divendres, a les 9 del vespre, serà el torn del Rey Lear’ d’Atalaya Teatre, una de les més grans tragèdies de William Shakespeare. La companyia intenta ubicar l’acció en cap època perquè és un text universal en el temps i l’espai, amb passions i instints humans que no han canviat en els darrers 4.000 anys. Carmen Gallardo -protagonista de ‘Madrecoraje’ i ‘La Celestina’– aborda el personatge més ric en matisos del teatre universal. Al seu costat, actrius i actors de diverses generacions de la companyia, encarnant un grapat de personatges de gran calat.Atalaya Teatro, Premi Nacional de Teatre 2008, és una companyia amb més de 35 anys de recorregut i ha esdevingut una de les companyies espanyoles més prestigioses i un referent del teatre d’investigació. Amb aquest gran clàssic de Shakespeare, la companyia va triomfar als premis Lorca de teatre, amb sis guardons, entre els quals millor espectacle, direcció i actriu. I també amb vuit nominacions als premis MAX de teatre el 2019.

Per altra banda, diumenge a les 6 de la tarda, la Companyia Teatral Clásicos de la Lírica presentarà la sarsuela ‘La corte de Faraón’. Es tracta d’una ‘opereta bíblica’ en un acte i cinc quadres. Es va estrenar a Madrid, al teatre Eslava el 21 de gener de 1910, amb llibret de Guillermo Perrín i Miguel de Palacios i música de Vicente Lleó. A ‘La corte de Faraón’ es barregen elements d’opereta, sarsuela, revista i fins i tot cuplet. Està enquadrada dins el gènere denominat ‘sicalíptic’, famós pels seus diàlegs plens d’insinuacions i connotacions sexuals, cançons d’aroma picant i embolics de tall vodevilesc, de moda durant el primer terç del segle XX. Aquesta obra de caràcter humorístic, està ambientada a Egipte i les seves referències musicals la converteixen en alguns moments en una paròdia de ‘Aida’ de Verdi.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació