El Consell Comarcal d’Osona aprova per unanimitat l’establiment del servei públic d’aigua en baixa

A la sessió hi va assistir Manel Romans, Jordi Casals i Francesc Ribera. 

Publicat 09/05/2019, Vic - Política
el-consell-comarcal-d-osona-aprova-per-unanimitat-l-establiment-del-servei-public-d-aigua-en-baixa

La sessió es va celebrar a la sala de plens del Consell Comarcal. (Foto: Consell Comarcal).

El ple extraordinari del Consell Comarcal d’Osona va aprovar per unanimitat aquest dimecres l’establiment del servei públic d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà. El conseller delegat d’aigua potable, Jaume Colomer, va destacar que “l’aprovació del servei era un compromís de legislatura” i va agrair el suport “de tots els grups polítics”. També va afegir que “tira endavant després de resoldre les al•legacions formulades, algunes de les quals s’han acceptat ja “que milloren el projecte”. Torelló va aprovar en el ple de gener delegar la gestió de l’aigua a l’ens comarcal, mentre que Sant Vicenç ho fer en el ple d’abril. 

El conseller Eudald Rifà, de la CUP, va intervenir per deixar constància de la seva satisfacció “perquè hi ha hagut debat” i va dir que votarien en sentit afirmatiu, tot i que amb alguna crítica. A la seva manera d’entendre, no s’ha resolt del tot el tema de la transparència i control de la nova empresa ja que consideren que ha de ser la ciutadania que vetlli per la transparència dels representants polítics així com també el preocupen les al•legacions formulades per l’empresa privada. Rifà va dir que l’ens comarcal ha de vetllar per la gestió i garantir el dret universal d’accés a l’aigua.

A la sessió hi va assistir el vicepresident segon i regidor de Torelló, Manel Romans; i els regidors de Torelló Jordi Casals (ERC) i Francesc Ribera (PSC). 

En la mateixa sessió es va aprovar per unanimitat la licitació del contracte de concessió de serveis com és el servei educatiu i social de menjador escolar dels centres públics de la comarca d’Osona. La consellera delegada, Anna Franquesa, es va mostrar “molt satisfeta del resultat dels termes de la licitació en les quals queden explícites tres dimensions: la pedagògica, la nutricional i de gestió i organització”. Pel que fa la gestió pedagògica va dir que “el temps del migdia és un recurs pedagògic més i s’empodera els alumnes en l’autogestió”. I és que  “la ràtio d’Osona en la franja del migdia és la més baixa de Catalunya”. Respecta la dimensió nutricional va afirmar que “inclou els productes de proximitat i ecològics i en terme de gestió i organització es pot destacar, segons Franquesa, “la capacitat de resposta davant imprevistos: atenció a les escoles, atenció a les famílies, incidències i baixes de personal”. El president, Joan Roca, va recordar que “el Consell Comarcal d’Osona és un referent en diferents camps, entre els quals ho són la gestió de l’aigua i la prestació del servei de menjador escolar”. 

Finalment es va aprovar, també per unanimitat el text de la moció conjunta dels grups polítics comarcals en relació a la nova legislació sobre menjadors escolars que està promovent el Departament d’Educació i que els municipis de la Vall del Ges també van portar a les seves sessions plenàries. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació