El Consell Empresarial d'Osona demana responsabilitat a les empreses davant el coronavirus

Manifesta que "la seva actuació ha d'anar en la mateixa direcció que la de tota la societat, que no és cap altra que frenar la propagació del virus".

Publicat 19/03/2020, Osona - Societat

El Consell Empresarial d’Osona, donada la pandèmia pel coronavirus, manifesta que “estem segurs que les empreses de la comarca, amb el sentit de reponsabilitat que les caracteritza, ja han pres totes les mesures al seu abast per tal de facilitar el teletreball, sempre que aquest sigui possible, i que es respecten tots els protocols marcats des dels diferents organismes públics”. En segon lloc, que  “l’actuació de les empreses davant aquesta situació va en la mateixa direcció que la de tota la societat que no és cap altra que frenar la propagació del virus i salvaguardar les persones, especialment les més vulnerables”. Per últim, diu que “les empreses en cas de confinament total necessitem el marc legal que ens permeti afrontar la present crisi amb les garanties suficients per la nostra continuïtat” i que “el manteniment dels llocs de treball ha de ser una prioritat”.

Per altra banda, el Comitè Executiu del Consell Empresarial d’Osona, en la mateixa línia que Foment de Treball i les organitzacions que representen autònoms i comerç, creu que les mesures aprovades pel Govern “van en la direcció correcta pero no són suficients”. És per això que demana “la suspensió temporal del pagament de cotitzacions a la seguretat social per als autònoms davant l’aturada de facturació i ingressos”, és a dir, que “davant ingressos zero la cotització sigui zero”. També que “s’apliqui la moratòria del pagament d’impostos ( IVA, IRPF, seguretat social, etc) per a facilitar la liquiditat”. Alhora “facilitar els ERTO per causa de força major també per als establiments que sense tenir l’obligació de tancar, veuen una reducció dràstica de la seva activitat –òptiques, empreses de tecnologia, etc.” El comité també vol que “s’apliqui  la bonificació del 100% de les quotes de la seguretat social per a totes les pimes i no sols a les quals compten amb menys de 50 treballadors”. Constaten que “el Reial decret aprovat aplica la bonificació només del 75% a les pimes de més de 50 treballadors”.  A més, es demana “incrementar la seguretat jurídica en la relació entre arrendatari i arrendador, més enllà de la bona fe de les parts”. I és que segons afegeixen “el cost dels lloguers en el sector del comerç és molt significatiu en el compte de resultats de l’empresari”. Per últim, demanen la “devolució urgent del iva per a les empreses exportadores.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació