El conseller El Homrani visita el projecte de menjador socialitzador del Casal Civíc de Torelló

Es tracta d’una experiència pilot enfocada a la inserció sociolaboral de persones vulnerables o en risc d’exclusió social. 

Publicat 25/10/2019, Torelló - Política

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, visitarà aquest divendres al migdia el projecte de menjador socialitzador que impulsa el Departament al Casal Cívic de Torelló. En el decurs de la visita, l’acompanyaran l’alcalde del municipi, Marçal Ortuño; el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, i el president de la Fundació Areté, Pere Medina.

Es tracta d’una experiència pilot enfocada a la inserció sociolaboral de persones vulnerables o en risc d’exclusió social que requereixen d’iniciatives que els aportin formació i una experiència sòlida per facilitar-los la incorporació al mercat laboral ordinari. En aquest sentit, la Fundació Areté, vinculada a Osonament, es fa càrrec del servei de cuina, cafeteria i menjador del casal de Torelló.

El projecte de la Fundació dóna resposta a les necessitats del col·lectiu de persones amb problemes de salut mental i amb dificultats d’inserció sociolaboral, desenvolupant accions com tallers de cuina, formació, pràctiques, orientació laboral. Alhora permet oferir un servei de restauració innovador, de cuina de proximitat i que generi una sinergia transformadora, a tota la població de Torelló i la Vall del Ges.

El de Torelló és un dels sis centres d’arreu del país que impulsa un projecte d’aquestes característiques per fer dels menjadors dels casals espais socialitzadors. La iniciativa s’ha implementat com a eix de l’acció comunitària que promouen els equipaments cívics en aquells centres que no disposaven de gestors dels espais de cuina, cafeteria i menjador.

Els equipaments cívics són espais públics de participació i convivència oberts a tothom, amb la missió principal de vertebrar la comunitat per afavorir la cohesió social, l’equitat, l’arrelament i el sentiment de pertinença al país i promoure la transmissió de valors cívics i comunitaris que permetin la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes mitjançant un conjunt de serveis i recursos a l’abast de tota la comunitat.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació