El Consorci del Ter aprova un conveni de custòdia fluvial amb l'Ajuntament de Torelló a la zona del polígon Matabosch

La idea és garantir la protecció i desenvolupament de l'ecosistema i entorn fluvial. 

Publicat 24/03/2020, Torelló - Medi Ambient
el-consorci-del-ter-aprova-un-conveni-de-custodia-fluvial-amb-l-ajuntament-de-torello-a-la-zona-del-poligon-matabosch

El conveni vol garantir l'ecosistema i entorn fluvial. (Foto: Ajuntament de Torelló).

L’últim Consell de Govern del Consorci del Ter, que va celebrar-se el passat 4 de març a Ripoll, va aprovar el text del conveni de custòdia fluvial amb l'Ajuntament de Torelló per una zona del polígon de Matabosch, amb una superfície aproximada de 10,43 hectàrees. L'objectiu és garantir la protecció i desenvolupament de l'ecosistema i entorn fluvial existent en aquest àmbit amb un adequat estudi, protecció, recuperació i gestió dels boscos de ribera i del conjunt de l'espai.

En una primera fase, el Consorci del Ter inventariarà i recollirà totes les dades referents a les espècies, hàbitats, poblacions, ecosistemes i altres característiques de l'espai, per després elaborar les propostes de gestió i la programació anual d'actuacions previstes. Cal tenir en compte que l'aprofitament de les planes fluvials com a terrenys aptes per al desenvolupament de molts usos ha incidit notablement en els rius i la seva dinàmica, eliminant bona part del bosc i altres formacions de ribera.

Al riu i a l'interior de la finca s'hi troben espècies com el barb de muntanya, el martinet de nit, el martinet blanc, el milà negre, el blauet, i altra fauna d'interès com la bagra, la merla d'aigua o el bernat pescaire. A més, es tracta d'un espai freqüentat per ardeids, anàtides, corbs marins i llúdrigues, entre altres.

El conveni té una vigència de quatre anys, prorrogable per períodes anuals.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació