El Divino celebra el seu 30è aniversari però no es podrà interpretar al carrer

La pandèmia no permet la seva ballada per segon any consecutiu.

Publicat 26/03/2021, Sant Vicenç - Cultura

La pandèmia impedeix que per segon any consecutiu es pugui interpretar el contrapàs llarg El Divino, que enguany celebra trenta anys de la seva recuperació. Des de l’Agrupació Cultural de Sant Vicenç, la seva presidenta, Maria Rodríguez, explica que amb motiu d’aquest aniversari han organitzat “diverses propostes per recordar que el Divino és viu”. S’ha elaborat un vídeo, d’una durada de mitja hora, “amb un recull d’imatges i amb aportacions de persones que han ajudat a fer que el contrapàs sigui tan viu als nostres dies” i que es pot veure “llegint el codi QR o a través de l’enllaç que es pot trobar al final de la carta” que han escrit. També durant tres setmanes es podrà visitar una exposició de fotografies al Bar el Casal Municipal i al Casal de la Gent Gran. Pel que fa aquest dissabte, a partir de les 8 del vespre i durant una hora, “les notes del contrapàs s’escoltaran pel casc antic del municipi per recordar que és el dia del ‘Divino’. A més, s’ha penjat una pancarta al balcó de l’ajuntament que diu: “és temps de contrapàs”. Rodríguez diu que estan molt satisfets perquè l’últim any que es va interpretar El Divino “hi va col·laborar molta gent jove” ja que allò que els preocupa més és “el relleu generacional” que tot sembla indicar que “s’està aconseguint”.

El Divino és una dansa que es balla el Dissabte de Rams i és una peça única, ja que no es coneix cap altre contrapàs amb lletra. Es tracta d'un cant de passió, una pregària en què els dansaires canten i ballen agafats de les mans, formant un mig cercle que va rotant fins a quedar com al començament. Es va recuperar ara fa trenta anys i se'n coneix la lletra i la música gràcies a Miquel Puigbò, conegut popularment com en Quel de la Munda.  

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació