El GDT busca voluntaris per analitzar les fonts d'Osona i el Lluçanès

Les persones que vulguin col·laborar-hi poden enviar un correu electrìnic a l'entitat i se'ls assignarà un municipi. 

Publicat 13/01/2020, Osona - Medi Ambient
el-gdt-busca-volutnaris-per-analitzar-les-fonts-d-osona-i-el-llucanes

Portar una ampolla petita de plàstic és indispensable per recollir l'aigua de la font. (Foto: GDT).

El Grup de Defensa del Ter busca voluntaris per portar a terme la campanya de recollida de mostres de les fonts d’Osona i el Lluçanès per analitzar-ne el contingut de nitrats i la contaminació de cadascuna. Ja fa més de 15 anys que diferents voluntaris i voluntàries es reparteixen els pobles i fan una visita a tres fonts del municipi. Aquest any la campanya es farà del 18 al 26. 

Segons expliquen des de l’entitat ecologista, “el mètode és molt senzill, només cal arribar-hi amb una ampolla petita utilitzada d’aigua, esbandir-la amb anterioritat a la mateixa font i omplir-la”. Alhora afegeixen que “a l’ampolla cal apuntar el nom de la font i el municipi”. Després, les ampolles s’han de deixar a la Farmàcia Prat de Torelló o al Local del GDT a Manlleu. 

Totes les persones que vulguin col·laborar amb la recollida d’enguany, poden enviar-nos un correu electrònic a l’entitat i se’ls assignarà un municipi. Les que hi van participar l’any passat i que vulguin repetir, també podeu enviar un correu confirmant la seva participació i les fonts que faran.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació