El Govern anima la ciutadania a celebrar des de casa el Dia Mundial de l'Activitat Física

Enguany la jornada canvia de format i es trasllada a les llars amb el lema 'Gent activa des de casa'.

Publicat 06/04/2020, Catalunya - Societat

Aquest dilluns se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), com cada 6 d’abril, en què Catalunya s’hi adhereix per onzè any consecutiu. La Generalitat de Catalunya anima a la ciutadania a participar d’aquest dia des de casa.

L’objectiu del DMAF continuen sent els mateixos: promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals. Aquest missatge pren encara més importància aquests dies, en què les persones estan tancades a casa i no poden realitzar esport i/o activitat física en les condicions de normalitat amb què ho fan habitualment, ja sigui a l’aire lliure o en instal·lacions esportives.

Enguany, però, i tenint en compte l’obligat confinament de la població, el Govern emmarca la celebració d’aquesta diada dins la campanya ‘Gent activa des de casa!’, impulsada fa uns dies per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) amb l’objectiu de donar a persones de totes les edats consells útils per a un confinament actiu i més saludable basat en la pràctica de l’activitat física a casa.

Així, la Generalitat anima tothom a celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física des de casa. Per això, ha editat una peça animada especifica per al DMAF, que complementa la resta de materials audiovisuals difosos en les últimes setmanes a través de les xarxes socials de la SGEAF, on es recorda a la ciutadania la importància de seure menys i moure’s més, i fer activitat física cada dia, acumulant 30 minuts els adults i gent gran, i 60 minuts els infants i adolescents, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut, a la vegada que es recalca el missatge que una vida activa i l’adopció d’uns hàbits saludables millora la salut física i mental, i disminueix l’estrès, l’ansietat i la depressió.

Tota la informació i propostes per celebrar el DMAF a casa es poden trobar a la pàgina web específica i als comptes d’Esportcat a les xarxes socials. Així mateix, s’anima a la població a compartir a les xarxes socials fotos i vídeos de les activitats realitzades amb motiu d’aquesta jornada, utilitzant les etiquetes #gentactiva, #JoActuo i #JoEmQuedoACasa fins que acabi el confinament.

Paral·lelament, per tal d’ajudar els infants i adolescents a realitzar els 60 minuts d’activitat física diària, l’Àrea d’Esport Escolar del Consell Català de l’Esport convoca el “Concurs del DMAF 2020 per a centres del Pla Català d’Esport a l’Escola”. La iniciativa convida els coordinadors i coordinadores del pla a portar a terme, entre el 6 i el 30 d’abril, les següents accions. Primer, explicar, a través d’un escrit, una fitxa o un vídeo (màxim 1 minut) les propostes que han fet arribar als infants i adolescents per tal que realitzin aquesta hora d’activitat física diària a casa. I en segon lloc animar els infants i adolescents del seu centre a realitzar vídeos (màxim 1 minut) on expliquin com es mostren actius aquests dies.

Les propostes del primer punt i els vídeos del segon –un màxim de dos- s’hauran d’enviar al correu electrònic esportescolar@gencat.cat abans del dia 1 de maig. La proposta més original de cada territori, vinculada amb el lema “Gent activa des de casa”, tindrà com a premi a escollir un taller, una xerrada o una visita al Circuit de Barcelona-Catalunya per al curs 2020-21.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació