El Museu de la Torneria de Torelló s'afegeix a la Xarxa de Museus Locals de la Diputació

La XML està constituïda per 68 museus de 53 municipis de la demarcació de Barcelona, amb la coordinació de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació Barcelona.

Publicat 15/01/2019, Torelló - Cultura
el-museu-de-la-torneria-de-torello-s-afegeix-a-la-xarxa-de-museus-locals-de-la-diputacio

Museu de la Torneria

El Museu de la Torneria de Torelló s’incorpora a la Xarxa de Museus Locals (XML) de la Diputació de Barcelona. Amb aquesta adhesió, la XML passa a estar constituïda per 68 museus de 53 municipis de la demarcació de Barcelona, amb la coordinació de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació Barcelona. La XML ofereix suport per a la millora de la gestió, la conservació i la difusió del patrimoni i dels equipaments museístics amb l'objectiu que esdevinguin espais referents de preservació de la identitat i la memòria col·lectiva, alhora que nous llocs d'aprenentatge, de socialització, d'oci i de desenvolupament del territori. 

El Museu de la Torneria està ubicat a l’antiga fàbrica Can Vidal de Torelló i està especialitzat en l’ofici artesà del torner de fusta i banya que, amb l’arribada de la industrialització, es va convertir en un sector industrial complementari del sector tèxtil. Forma part del Sistema territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, que està integrat per 26 centres museístics i patrimonials que expliquen la industrialització a Catalunya des d’aspectes tècnics, socials i culturals.

Totes les exposicions i activitats dels museus que integren la XML es poden consultar a la pàgina web El museu més gran de Catalunya.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació