El pintor de Torelló Joan Solà mor als 68 anys

Solà va ser autodidacte i es va dedicar a la pintura, la seva passió, durant gairebé cinquanta anys. 

Publicat 03/03/2020, Torelló - Cultura
el-pintor-de-torello-joan-sola-mor-als-68-anys

Joan Solà durant la presentació de l'exposició del Carnaval a l'EAPT, acompanyat per l'aleshores regidora de Cultura, Núria Güell. (Foto: Ajuntament de Torelló).

El pintor torellonenc Joan Solà va morir divendres a l’edat de 68 anys i va ser enterrat dissabte a l’església de Sant Feliu de Torelló. De ben jove va sentir la passió per la pintura, una disciplina artística que l’ha acompanyat en els gairebé cinquanta anys de carrera. Solà va estudiar a l’Escola de Dibuix i Pintura de Vic amb només 12 anys i després a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi. Malgrat això va ser autodidacte i va portar la seva pintura per diversos museus d’Europa. Vic és la ciutat on va fer la primera exposició l’any 1976 i després a Barcelona, Madrid o França. Els bodegons eren un dels temes més recurrents de la seva obra, però també els retrats o paisatges. L’última exposició de Solà, que pintava a l’oli, va ser l’any 2014 al foyer del Teatre Cirvianum i a la sala d’exposicions de l’Escola d’Arts Plàstiques dedicada íntegrament al Carnaval de Terra Endins. La mostra amb prop d’una quarantena de teles inèdites va sorgir, explicava ell mateix “com una cosa espontània”, ja que cada any veia passar la rua del Carnaval per davant de casa seva. En aquell moment també va manifestar que li feia “molta il•lusió” presentar-la a Torelló “a casa”.

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació