Molta gent durant el primer diumenge del Mercat de la Patata del Bufet d'Orís

Les passejades amb ponis van tenir, un any més, una bona acollida. 

Publicat 07/10/2019, Orís - Festes i Fires
el-primer-diumenge-del-mercat-de-la-patata-del-bufet-d-oris

El Mercat es porta a terme als jardins de la Rectoria. (Foto: Arnau Basco).

Molta afluència de públic durant el primer diumenge del 25è Mercat de la Patata del Bufet d’Orís marcat pel bon temps. Moltes famílies es van acostar als jardins de la Rectoria, ja que una de les activitats paral·leles que es van organitzar van ser les passejades amb ponis que tenen “molt bona acollida”, apunta Jaume Tuneu, un dels productors del tubercle. Pel que fa les patates se’n van vendre entre uns 1500 i 2000 quilos, “una xifra molt semblant a la de l’any passat”. 

Per diumenge vinent a les 10 del matí s’ha organitzat la visita al Castell d’Orís i a l’església de Sant Genís a càrrec de l’historiador i director del Museu de la Torneria, Gerard Verdaguer, amb el títol ‘Orígens i declivi del castell d’Orís”. En el decurs de la sortida es descobrirà com va néixer, les seves funcions i perquè es va abandonar, així com els estudis i treballs que s’hi han fet. Tot seguit, a 2/4 de 12 del matí hi haurà la 21a Trobada de Poetes que comptarà amb un homenatge a Josep Criballés, poeta i impulsor del Mercat, que va morir a finals d’agost.

També durant els  tres primers diumenges d’octubre hi haurà la mostra gastronòmica amb plats elaborats amb patata del bufet per veïns i veïnes del municipi i una degustació de patates del Bufet amb la col•laboració de l’Associació de Dones d’Orís. El Mercat se celebra de 9 del matí a 2 del migdia. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació