El PSC s'absté en la moció de rebuig a l’operació contra l’independentisme presentada per la CUP

Tant el portaveu d’ERC-Jpt , Jordi Casals, com el cupaire Lluís Tuneu van dir haver-se quedat amb les ganes de saber els motius pels quals el PSC va optar per aquesta opció. 

Publicat 30/01/2019, Torelló - Política
el-psc-s-abste-en-la-mocio-de-rebuig-a-l-operacio-contra-l-independentisme-presentada-per-la-cup

La CUP Torelló Som Poble va presentar en el ple de dilluns dues mocions. La primera de rebuig a l’operació contra l’independentisme i les detencions del passat 16 de gener a Girona. Va comptar amb el suport de tots els grups municipals a excepció del PSC que es va abstenir. El regidor de la CUP, Lluís Tuneu, va explicar que la Policia Nacional va realitzar fins a 16 detencions a les comarques gironines “sense ordre judicial” i que “s’ha actuat de la mateixa forma que actuava la brigada político-social durant els anys de la dictadura franquista”. També va recordar que “les persones detingudes ni tan sols eren al lloc dels fets que s’investiguen i que el fotoperiodista detingut anava perfectament identificat per a la seva feina”. A més, va afegir que “es van vulnerar els drets lingüístics i es va impedir l’assistència de l’advocat a les persones detingudes per parlar en català”. El cupaire va afegir que “cap representat del govern espanyol ni les seves delegacions al territori han donat cap explicació de la vulneració dels drets”. Tant el portaveu d’ERC-Jpt , Jordi Casals, com Tuneu van dir haver-se quedat amb les ganes de saber els motius pels quals el PSC va optar per  l’abstenció. El cupaire va adreçar-se al PSC amb “si mai el feixisme ve a casa vostra a buscar-vos no ens abstindrem”.

Pel que fa la segona moció ‘Cap nen o nena sense caramels’ impulsada per l’Associació de Celíacs de Catalunya des del 2007 es va aprovar per unanimitat de tots els grups. Elena Crespi va dir que “un 7% de la població està afectada per la ingesta de gluten i un 85% no està diagnosticat”. Va demanar que es tingui en compte aquest col·lectiu, per exemple “en les cavalcades de reis” i que “es pugui treballar conjuntament amb les entitats del poble perquè treballin sota aquests paràmetres”. Tant la regidora de Cultura, Núria Güell, com el regidor d’ERC-JpT Xevi Lozano van recordar que “ja fa temps que es treballa en aquesta línia des de les ampes, entitats esportives, escoltes, geganters o la comissió de reis” i no només “en favor de les persones celíaques sinó també amb altres col•lectius”. Tots dos van demanar que en la moció “s’inclogui un reconeixement a les entitats que treballen en aquest sentit”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació