El PSC s'absté en la moció de suport als detinguts la setmana passada contra el moviment independentista

La CUP Torelló-Som Poble va convidar als dos regidors socialistes a abandonar el partit. 

Publicat 01/10/2019, Torelló - Política
el-psc-s-abste-en-la-mocio-de-suport-als-detinguts-la-setmana-passada-contra-el-moviment-independentista

El moment de la votació. (Foto: Ajuntament de Torelló).

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Torelló, a excepció del PSC, van aprovar en el ple una moció, consensuada per ERC, la CUP i JxCat, de suport a totes les detingudes en l'operació policial repressiva contra el moviment independentista del passat 23 de setembre  El portaveu de la CUP, Francesc Manrique, va animar als socialistes, que es van abstenir, a plegar del partit perquè “no pensem que a títol personal us creieu tot el que surt a la premsa espanyola, ja que a Catalunya no hi ha hagut ni terrorisme ni violència”. Manrique va instar-los a “reflexionar”, ja que “això no va de discrepàncies sinó de drets humans”. El cupaire va finalitzar la seva intervenció dient que “esteu blanquejant aquest feixisme encobert que és l’estat espanyol i que el PSOE és el seu braç executor”.

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Joan Carmona, va respondre’l amb què “jo tinc les meves creences i vull pensar que l’estat no ho fa tot amb mala fe”. El socialista va admetre que “a Catalunya no hi ha hagut violència, només n’hi va haver l’1-O i qui digui el contrari menteix”. Tot i això, Carmona va afirmar que “creiem en un estat de dret i en la separació de poders”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació