El servei d'aigua gestionat per Sorea és valorat amb un notable pels usuaris de Torelló

 A Torelló, els enquestats valoren amb una nota mitjana de 7,32 (sobre 10) el nivell de satisfacció

Publicat 18/01/2019, Torelló - Serveis

Sorea, empresa gestora del cicle integral de l’aigua, ha estat valorada amb un notable pels usuaris dels municipis d’Osona on la companyia presta servei. Així ho evidencien les darreres enquestes de satisfacció, que han comptat amb una mostra de 100 persones de cadascuna de les poblacions de Torelló, Manlleu, Sant Julià de Vilatorta i Tona i que té un nivell de confiança dels resultats del 95,5%. A Torelló, els enquestats valoren amb una nota mitjana de 7,32 (sobre 10) el nivell de satisfacció amb la seva empresa subministradora d’aigua i el 70% seguiria amb aquesta companyia en cas de poder triar el seu operador d’aigua, davant d’un 8% que no ho faria. 

La prioritat de SOREA és conèixer el grau de satisfacció de les persones, analitzar punts forts i àrees de millora del servei, captar els requeriments que puguin sorgir i generar un sistema comunicatiu transversal que optimitzi la gestió del servei de l’aigua. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació