El Teatre Cirvianum posa l'accent en els espectacles femenins

Destaca Les Impuixibles i Carla Rovira amb 'AÜC, el so de les esquerdes', Paula Valls, '360 grams' d'Ada Vilaró o 'Veus que no veus' de la Cia Pepa Plana.

Publicat 10/01/2020, Torelló - Cultura
el-teatre-cirvianum-posa-l-accent-en-els-espectacles-femenins

Xevi Lozano, Marçal Ortuño i Pep Tines.

Una vintena d’espectacles conformen la programació del primer acte del 2020 del Teatre Cirvianum de Torelló que va de gener a maig. La temporada arrencarà diumenge amb ‘Aüc, el so de les esquerdes’ amb la dansa i el teatre com a protagonistes a càrrec de Les Impuixibles i Carla Rovira, sota la direcció de Clara i Ariadna Peya i la mateixa Rovira i en el que és el tancament de la gira d’aqueta obra. Durant la presentació de dijous, el cap de Cultura de l’Ajuntament de Torelló, Pep Tines, va definir la programació “de gran qualitat i densa en propostes amb varietat de gèneres i espectacles amb molt pòsit cultural i artístic”. També va afegir que “l’objectiu és aconseguir una programació paritària i que aposta pels espectacles feministes”. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Xevi Lozano, va dir que “és la primera temporada del 2020 i la segona part dels 25 anys del Teatre Cirvianum”. L’alcalde, Marçal Ortuño, va ressaltar que la programació combina “produccions locals amb foranies, propostes comercials amb altres més innovadores i que està oberta a tots els públics”. 

En l’apartat teatral també destaca, La Cia La Calòrica que portarà ‘Els ocells’ (21 de març), una irreverent i divertida versió, molt actual, d’Els ocells d’Aristòfanes. Una comèdia que fa parlar els ocells i converteix els líders polítics en DJ messiànics. També ressalta l’obra del Foraster Quim Masferrer ‘Bona gent’ (4 d’abril) que ja ha exhaurit les entrades i per això es programarà una segona sessió per aquell mateix cap de setmana o ‘Germans de Sang’ de Nou 69 Teatre (9 de maig) que es va poder veure la tardor passada, però que es torna a reposar després de l’èxit obtingut. 

En l’àmbit musical, la primera proposta va ser l’1 de gener amb la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya, sota la direcció de Melani Mestre, que va presentar la Gran Gala Strauss de Cap d’any. Paula Valls amb ‘I am’ (26 de gener) presenta el seu primer treball de llarga durada produït per David Soler. També ‘Quartet Mèlt’ amb ‘Imparables’ (9 de febrer), una doble sessió de ‘Refugi’ de Marc Parrot (29 de febrer) que es podrà veure en una carpa que s’instal•larà a la plaça de la Vila, La Principal de La Bisbal (28 de març) amb ‘Va de compositors’ i ‘El petit de Cal Eril’ (3 d’abril) que presenta ‘Energia fosca’.

En dansa, s’inclou ‘360 grams’ d’Ada Vilaró (8 de febrer), un espectacle poètic que fusiona paraula, cos i dansa, programat en col·laboració amb Osona contra el Càncer. També ‘One-Hit wonders’ de Sol Picó (15 de febrer), una de les millors ballarines i coreògrafes dels nostres temps, avantguardista i rigorosament contemporània.
Per altra banda, ‘Rhum&Cia’ presenta Gran Reserva (19 de gener). Una proposta de Teatres i teatrets d’Osona RIEM JUNTS. És el nou espectacle de la companyia i embolcallat de l’humor, el gamberrisme, la màgia i la música d’aquests pallassos multiinstrumentistes, tot amanit amb grans dosis de tendresa i emoció i adreçat a tots els públics. 

La Cia Pepa Plana portarà ‘Veus que no veus’ (7 de març) a través del qual dues heroïnes del segle XXI intenten sobreviure a situacions clàssiques, o no, que la seva condició de pallasses els depara. També Noemí Morral presenta ‘Camí de Cavalls’ (20 de març), amb un espectacle poètic, de petit format, intimista i personal. 

En l’àmbit per a públic familiar, el Grup Xarxa reposarà Romeu i Julieta 2020 (25 de gener), Els Tres Mosqueters (1 de març) i Jeux d’enfants (29 de març). També En Patufet (i els seus pares) de Teatre Nu (2 de febrer) i ‘Xiula’ amb ‘Dinstríssim’ (26 d’abril). 

Tant Lozano com Ortuño van explicar que l’equip de govern està treballant per afrontar les reformes que necessita el teatre després d’aquest primer quart de segle des de la seva reobertura. Desitgen que el proper hivern “hi hagi el tema de la calefacció resolt”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació