El torellonenc Oriol Vivet torna de Bombay

És director de la Barça Academy de Bombay i la pandèmia de la Covid-19 l'ha fet tornar a casa.

Publicat 06/07/2020, Torelló - Esports
el-torellonenc-oriol-vivet-torna-de-bombai

Oriol Vivet. (Foto: EFE).

El torellonenc Oriol Vivet és el director de la Barça Academy de Bombay (l’Índia) des de fa dos anys. La pandèmia de la Covid-19 ha fet que hagi tornat a Torelló des de fa unes setmanes perquè la situació ha empitjorat al país. Des de ben petit es va formar en el món de l’esport, quan compaginava la natació amb el futbol, però als 16 anys va apostar clarament per aquest darrer. Vivet va explicar divendres al Magatzem Magazín de Ràdio Ona que actualment el Barça té “cinquanta acadèmies arreu del món” amb l’objectiu “d’aconseguir el major nombre de fans”, és una qüestió “de màrqueting”, va assegurar. En les sessions segueixen la mateixa metodologia “dels entraments de Barcelona” i es vol “donar una qualitat als jugadors que aposten per nosaltres”. A les acadèmies de l’Índia hi poden entrar els jugadors “a partir dels 15 i fins als 18 anys” després d’haver realitzat “una prova d’accés”. Un dels trets característics a l’Índia és que “no busquem l’excel·lència o un alt talent, sinó un perfil més social”. I és que “es dóna la possibilitat al jugador que vulgui formar part de la nostra acadèmia hi tingui accés”. L’acadèmia té diferents categories i a banda d’accedir-hi jugadors provinents de famílies adinerades i d’àmbit social superior també ofereixen beques “per aquelles famílies que econòmicament no podrien tenir-hi accés”. Tot i això, “la majoria de jugadors són de rangs econòmicament alts”.

El Barça té un total de 7 seus a Bombay i 4 acadèmies a l’Índia, cadascuna de les quals té un director que prové de Barcelona. Oriol Vivet assenyala que “ens dediquem a la part tècnica, és a dir, garantim que els nostres entrenadors siguin capaços de dirigir les sessions amb les metodologies del Barça” i durant les sessions i partits” hem de supervisar que allò que se’ls ha ensenyat ho porten a la pràctica”. La funció de les acadèmies també és donar coneixement d’un esport que aquí està molt integrat i a l’Índia encara no és un esport de masses”. Alhora “volem donar la possibilitat tant a nois com a noies de formar-ne part i estem creen campanyes per tenir més noies al nostre projecte”. De totes maneres, el torellonenc diu que “el futbol està creixent però costa que encara ho faci en l’àmbit femení”. Malgrat això, “hem incrementat el nombre de jugadores i algunes amb molt talent”.

Oriol Vivet diu que el confinament a l’Índia va començar “a finals de març”, però el nombre de casos de coronavirus en aquell moment “no era massa elevat”. A dia d’avui ha superat els 600.00 i és el quart país amb més nombre d'afectats. Amb tota aquesta situació els directors “estem creant interaccions amb els jugadors a través de sessions online per tal de mantenir el contacte tant amb els jugadors com amb les famílies”. Fa 15 dies tots els directors van tenir l’oportunitat de tornar als nostres països, després de tenir el consentiment per part del club. Pel que fa el seu futur, el director de la Barça Academy de Bombai diu que continuarà una temporada més, fins al juny del 2021”. Està content amb el projecte realitzat allò però assegura que no li agrada “tancar portes”. “Actualment hi ha molta incertesa i amb això del virus encara més”, conclou.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació