El vicepresident primer de la Diputació, Dionís Guiteras, visita la nova caldera de biomassa de Sant Pere

També es desplaça a la residència-centre de serveis i el Santuari de Bellmunt, del qual la Diputació n’és el propietari. 

Publicat 17/01/2019, Sant Pere - Política
el-vicepresident-primer-de-la-diputacio-dionis-guiteras-visita-la-nova-caldera-de-biomassa-de-sant-pere

La visita d'aquest dimarts a Sant Pere. (Foto: Ajuntament de Sant Pere).

El diputat Dionís Guiteras, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, va visitar dimarts la central de biomassa de Sant Pere que actualment està funcionant en període de proves i que el mes de febrer estarà a ple rendiment. Guiteras va explicar que “aconseguim millorar les qüestions tècniques d’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera per complir els compromisos que ens hem marcat com a societat”. També va destacar “la millora de la gestió forestal per evitar incendis i consumir estella de proximitat”. El diputat va dir que “és important veure en què destinem els recursos econòmics i tècnics per millorar la vida dels ciutadans de la nostra demarcació” i que “hi hagi una planta que abasti de calefacció i aigua calenta a la població, evitant que hi hagi centenars de calderes, és una gran inversió i projecte”.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Pere, Xevi Serra, va explicar que queda pendent instal·lar el sistema d’alimentació que “ha de portar la fusta des de la sitja fins la caldera” però que en els pròxims dies “estarà enllestit”. Actualment es beneficien de la planta 650 famílies “tot i que podria arribar a més”. Per aconseguir-ho quedaria “invertir en el 30% restant de la xarxa”. La caldera “és de combustió, amb graella mòbil i amb un elevat grau d’automatització que permet que l’entrada de l’aire i del combustible, 100% forestal, sigui amb una mescla perfecte i que el rendiment de la combustió sigui molt elevat”, segons l’arquitecte, Jesús Teixidor. Pel que fa el nivell d’emissió de partícules que s’emeten a l’aire van assenyalar que “és molt baix”. I és que “les condicions de combustió són molt concretes d’acord amb la normativa”. Cada dia “es gasten entre trenta i quaranta tones d’estella durant els mesos d’hivern mentre que durant l’any 5500”. El mes de febrer s’obrirà el concurs per subministrar estella. 

La nova caldera té un cost d’1 milió d’euros que ha estat finançat en una part per La Diputació de Barcelona, també a través d’ajudes de la Generalitat i fons propis del consistori santperenc. 

Després de la visita, Guiteras acompanyat per un grup de vint persones de la Diputació i també juntament amb l’alcalde, Jordi Fàbrega, es van traslladar a la residència-centre de serveis on van poder conèixer el seu funcionament i els serveis que ofereix. Per últim, van visitar el Santuari de Bellmunt, del qual la Diputació n’és el propietari. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació