Elaboren un protocol d'ús dels equipaments i instal·lacions esportives

L'objectiu és unificar les mesures a les instal·lacions esportives d’Osona.

Publicat 15/10/2020, Osona - Esports

El Consell Comarcal d’Osona, amb el suport dels tècnics d’esports de la comarca, ha elaborat un protocol d’ús de les instal·lacions i equipaments esportius dels municipis de la comarca. La idea és unificar les mesures a les instal·lacions esportives d’Osona. El document abasta l'obertura al públic de les instal·lacions esportives municipals per a entrenaments, així com per a partits i competicions. I també inclou un model de declaració responsable en relació a la situació de pandèmia generada per la Covid-19.

Per exemple, en el document es recull que la instal·lació només acollirà els esportistes practicants i que no es poden treure la mascareta fins que són al terreny de joc. L’ús dels vestidors estarà restringit als equips de categoria sènior i es recomana als practicants que vagin canviats de casa i que en cap cas es pot deixar res als vestidors. També s’haurà d’elaborar un sistema per registrar les persones presents a cada sessió del grup estable per poder fer la traçabilitat en cas de necessitat. Cada entitat haurà de tenir un responsable de prevenció i higiene que s’ocupi del seguiment dels protocols per aplicar les mesures corresponents en cada moment. Es disposarà de gel hidroalcohòlic pels usuaris i la neteja i desinfecció del material esportiu anirà a càrrec de cada entitat esportiva. Les instal•lacions només acolliran públic en competicions oficials o partits amistosos, els espectadors hauran de mantenir la distànEcia de seguretat i respectar les zones restringides. En activitats i partits a l’aire lliure, el nombre d’espectadors no podrà superar el 75% del total de l’aforament de la instal•lació sempre i quan es pugui garantir, en tot moment, la distància d’15 metres. En activitats i partits en recintes tancats, el nombre d’espectadors no podrà superar el 50% del total de l’aforament de la instal·lació. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació