Els ajuntaments de la Vall del Ges i Orís valoren el primer any de govern

Aquest dilluns va fer un any que es van constituir els ens locals, després de les eleccions municipals. 

Publicat 16/06/2020, Vall del Ges/Orís - Política
els-ajuntaments-de-la-vall-del-ges-i-oris-valoren-el-primer-any-de-govern

L'equip de govern de Torelló. (Foto: ERC-JpT).

Dilluns va fer un any que es van constituir els ajuntaments de la Vall del Ges i Orís, després de les eleccions del 26 de maig. Des de llavors i, per primera vegada, a Torelló governa ERC-JpT. Marçal Ortuño va ser investit alcalde del municipi amb un equip de govern, segons diu, que “va assumir, amb il·lusió, el repte d’agafar les regnes del govern de Torelló des d’un ajuntament proper al ciutadà, a les entitats i al teixit econòmic, cultural i esportiu del poble”. Encara que la pandèmia de la Covid-19 “ha obligat ajustar el projecte, seguim determinats”, afirma.

Des de Sant Vicenç, l’alcalde, Èric Sibina, fa una valoració “molt positiva” d’aquest primer any en què Sumem governa, malgrat tot el què ha passat com “la llevantada Glòria o l’actual pandèmia”.  Per això, afirma que les expectatives que s’havien marcat per a poder desenvolupar projectes i inversions “s’ha vist estroncada per aquestes circumstàncies sobrevingudes”. Tot i així es mostra content “amb la feina que fem, tenim projectes pendents que seguim tirant endavant i convençuts que ho podrem fer en els propers tres anys”. També fa referència als regidors nous “que han entrat amb molta empenta”. El desig de Sibina i el seu equip de govern és que “la situació global es recuperi per poder tornar a la normalitat i fer realitat els projectes i somnis que tenim sobre la taula”.

A Sant Pere, Jordi Fàbrega, va sortir fa un any elegit com a alcalde per sisena legislatura consecutiva. No va ser cap sorpresa ja que al municipi només es presentava la llista d’Entesa. La valoració o balanç que fa Fàbrega és que "ha sigut un any complicat, han passat moltes coses i segurament part de la planificació que teníem previst al nostre programa electoral s'ha vist pertorbada per diversos elements". Primer pel temporal Glòria ja que a nivell de municipi i de la Vall del Ges "vam ser els més afectats amb pèrdues de més de 300.000 euros pels danys ocasionats i part dels efectes els hem vist a posteriori". El segon, per  la pandèmia de la Covid-19 que "ha tingut una afectació tan important en la vida quotidiana dels veïns i veïnes i que ha trasbalsat diversos mesos la vida del poble a nivell, familiar, laboral, social, sanitari, educatiu, esportiu, a les residències...". Alhora afegeix que "hem tingut una baixada d'ingressos a l'Ajuntament i un augment de les despeses per fer front en aquest context". Tot i això, afegeix que han continuat desenvolupant el pla de barris que finalitza el 31 de desembre del 2020. L'alcalde santperenc ressalta les actuacions de substitució de la xarxa de calefacció municipal en el tram del carrer Bellmunt; les obres del nucli antic i del sector del Mas on s'ha retirat una estació transformadora; el projecte de redacció de l'institut-escola o l'augment de places a la residència d'avis o millores de camins en el pla de prevenció d'incendis.

Finalment, l’alcalde d’Orís, Arnau Basco, també fa una valoració positiva d’aquest any. En aquest sentit assenyala que “tenim una bona perspectiva de poder engegar tots els projectes que ens havíem plantejat i compromès amb la ciutadania”, alguns dels quals sobre polítiques ambientals i promoció de les energies renovables “que ja hem tirat endavant a principis de legislatura i com pot ser la subvenció per a instal·lacions de plaques solars als habitatges del municipi”. Altres projectes que tenen previst impulsar és dotar l’Ajuntament de plaques solars d’autoconsum, instal·lar un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics i en l’apartat d’infraestructures la millora i manteniment de camins. Basco assegura que “estem contents amb el nou equip” i que tenen “energia i ganes de seguir treballant”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació