Els alumnes del Vall del Ges presenten el projecte CuEmE a l'equip de govern

Després van fer una visita als vivers d'empreses de l'Ajuntament. 

Publicat 27/02/2020, Torelló - Ensenyament
els-alumnes-del-vall-del-ges-presenten-el-projecte-cueme-a-l-equip-de-govern

Els alumnes de 5è curs de primària de l'escola Vall del Ges amb l'alcalde i regidores. (Foto: Ajuntament de Torelló).

L’alumnat de 5è curs de primària de l’escola Vall del Ges de Torelló segueix treballant en el projecte CuEmE, Cultura Emprenedora a l’Escola. Aquest dimarts van visitar les oficines municipals i del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, a l'edifici de La Cooperativa. Allà van poder explicar el seu projecte a l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, la regidora d’Educació, Núria Montanyà i la regidora de Promoció Econòmica, Mercè Faja.

Durant la trobada, l’alcalde i les regidores van explicar als alumnes el funcionament de l’Ajuntament i les tasques que desenvolupen a cada una de les àrees. Al seu torn, els infants van exposar als polítics el procés de creació de la seva cooperativa escolar, que han anomenat 20 Cops Endins. Després de redactar els estatuts, tramitar el NIF i organitzar els diferents departaments, ara estan fent un estudi de mercat i calculant els costos dels prototips dels productes que cada soci de la cooperativa ha creat artesanalment. Posteriorment, decidiran en assemblea quins seran els prototips més adients per produir i vendre al mercat setmanal de Torelló del dia 27 de maig. Una part dels beneficis que obtinguin els donaran a Mans Unides.

Per tancar l’acte, l'alumnat va interpretar un parell de cançons dirigides pel seu tutor i professor de música, Gilbert Sandoval. Finalment, van visitar els vivers d’empreses de l’Ajuntament de Torelló.

20 cops Endins és una cooperativa creada pels alumnes de 5è amb l’objectiu d’entendre quin és el procés de creació d’una empresa cooperativa i experimentar el seu funcionament. Aquest projecte s’emmarca dins del programa Cultura Emprenedora a l’Escola, orientat al foment de valors emprenedors com la iniciativa, l’organització, la solidaritat, la cooperació i el respecte al medi ambient. Aquest projecte està desenvolupat i coordinat per l’escola Vall del Ges i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura amb l’impuls i el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació