Els grups de l'oposició reaccionen després de l'anunci d'ERC-JpT de governar en minoria

Des de la CUP lamenten aquesta decisió "motivada per l’aritmètica" i JuntsxCat i el PSCa la respecten i la troben lògica. 

Publicat 13/06/2019, Torelló - Política

Els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Torelló han reaccionat després de conèixer la decisió d’ERC-JpT de governar en minoria durant la propera legislatura. Des de la CUP, el seu portaveu, Francesc Manrique, afirma que “lamentem profundament aquesta decisió motivada per l’aritmètica i considerem que és un error, ja que els dos grups tenim punts en comú i som els que vam sortir reforçats de les eleccions municipals”. Manrique considera que s’ha perdut l’oportunitat que “Torelló disposi d’un ajuntament ampli, fort i d’esquerres i independentista, que hauria pogut treballar amb garanties perquè el municipi recuperés el color que ha perdut en els darrers anys”. També afegeix que ERC-JPT “ha adoptat una equidistància que pot posar en perill un canvi real al poble”. Tot i això, Manrique afirma que “seguim mantenint l’oferta sobre la taula per si algun moment volen negociar amb nosaltres”. 

Des de JuntsxCat, Neus Codina diu que la decisió d’ERC-JpT és “respectable” i “ara caldrà veure com tiren endavant el govern”. Alhora afegeix que li agradaria “que no menystinguin els grups de l’oposició perquè seguirem treballant per Torelló” i que “mantinguin la predisposició de parlar i escoltar a tothom”. Codina comenta que igualment “estem oberts a qualsevol proposta i iniciativa que se’ns proposi, ja que tots els grups volem el mateix, treballar per Torelló”. Tot i això, assenyala que el grup té clar que “hem d’estar a l’oposició” després dels resultats electorals aconseguits. 

Finalment, el socialista Joan Carmona considera que és lògic que ERC-JpT vulgui començar el mandat “sol” i que “si volen buscar consens durant tota la legislatura és una bona manera de governar”. 

ERC-JPT va anunciar aquest dimecres que governarà en minoria i que treballarà per buscar el màxim consens”.

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació