Els grups municipals reivindiquen el tren durant el debat organitzat a Torelló

L'estació de La Garrotxa, la racionalització dels horaris, la tarifa única o el metro comarcal són alguns dels temes que es van tractar. 

Publicat 01/04/2019, Torelló - Infraestructures
els-grups-municipals-reivindiquen-el-tren-durant-el-debat-organtizat-a-torello

D'esquerra a dreta, Santi Vivet; Marçal Ortuño, Jordi Casanova, Joan Carmona i Eloi Capdevila. (Foto: Perquè no ens fotin el tren).

Els grups municipals de l’Ajuntament de Torelló van participar divendres a la tarda en el debat organitzat pel grup Perquè no ens fotin el tren per parlar sobre el transport públic i el tren que es va fer a La Cooperativa i que va ser conduit pel periodista Oriol Capdevila. Junts per Catalunya, ERC-JpT, la CUP Torelló- Som Poble i el PSC van coincidir en què “el tren és un mitjà de transport públic que s’ha de potenciar des de les administracions”. L’alcalde, Santi Vivet, va constatar que “el tren ha estat maltractat en reiterades ocasions malgrat les accions que s’hi han fet” i que “per arribar a Barcelona es triga el mateix que fa 150 anys”. Tot i que “ara és més còmode, pateix dia sí dia no avaries i retards”. “Les carreteres i l’autobús són un clar competidor”. Des del seu punt de vista cal “racionalitzar els horaris” i va destacar que “cal treballar conjuntament amb la xarxa C-17, on es parla de la línia R3 pel transport de mercaderies”. Tots els grups van coincidir que Torelló ha de ser l’estació de referència de La Garrotxa. Vivet va explicar que perquè això siguin una realitat “cal que hi hagi una línia de bus que connecti amb Olot”. També va dir que “Olot també ha de creure amb aquesta estació” i que “a nivell polític hi hem d’insistir més”.

Per la seva banda, Marçal Ortuño, d’ERC-JpT, va manifestar que “estem en un moment social en què es necessita molta mobilitat i, per tant, cal reivindicar el tren i el transport públic”. El futur aparcament de l’estació de Torelló ha d’ajudar a “la combinació del cotxe privat amb el tren”. També va ressaltar que “el desenvolupament tecnològic de les aplicacions per a mòbil” poden ajudar a potenciar-lo. A més, que “cal una aposta forta de les infraestructures, que no depenen de nosaltres, i que hem d’anar tots junts per fer força, ja que allà on es decideixen les inversions és a Madrid”. Pel que fa els horaris considera que “no estan adaptats a les necessitats reals” i que “falta una aposta per la qualitat del servei”. També es va parlar del futur aparcament de l’estació i de la seva gestió.  Ortuño va posar sobre la taula que “la reubanització de l’Avinguda Pirineus podria ajudar en la potenciació de l’estació”.

Des de la CUP Torelló-Som Poble, Jordi Casanova va comentar que “a Osona tenim un problema de contaminació que és l’osotroposfèric i hem de ser els primers a liderar aquest canvi de recursos”. També va ressaltar que “cal tenir en compte “les raons socials” del tren i que “les persones que no poden mantenir un vehicle propi puguin anar a Barcelona amb totes les garanties”. A més, va posar èmfasi en “la mobilitat col·lectiva” i “dinamitzar l’estació més enllà del tren”.

Des del PSC, Joan Carmona va dir que “el tren ha estat un transport clau per Torelló tot i les mancances, i que presta un servei que s’ha de millorar i potenciar”. També que “cal incentivar el transport públic en general en favor del medi ambient, però cap administració posa cap solució sobre la taula”. 
 
Alhora es va parlar sobre el personal de l’estació que se’ls renova el contracte any rere any, una situació “que no garanteix l’estabilitat” i que fa “que el servei sigui poc valorat”, va dir Vivet, mentre que Ortuño va expressar que “hem pogut salvar el primer tancament de la taquilla però aquesta situació ens obliga a estar amatents”. Finalment, es va debatre sobre la tarifa única i el metro comarcal, uns punts en què tots els representants municipals van coincidir, així com en l’accessibilitat dels trens. 

Per últim, des del grup Perquè no ens fotin el tren es va convidar els grups municipals a assistir a les trobades que es fan cada divendres últims de mes a l’estació torellonenca. Fem Torelló, per la seva banda, va excusar la seva presència a l’acte.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació