Els Matxos obren les inscripcions l’1 de desembre i s’uneixen a Adfo

El CET destinarà íntegrament els beneficis del dorsal solidari a Adfo que s’implicarà en l’organització de la cursa. 

Publicat 28/11/2019, Torelló - Esports
els-matxos-obren-les-inscripcions-l-1-de-desembre-i-s-uneixen-a-adfo

Tina Arisa i Lambert Guix durant la roda de premsa de presentació de la col·laboració. (Foto: Pels Camins dels Matxos).

La cursa Pels Camins dels Matxos que se celebrarà el 19 d'abril del 2020 a Torelló, obre les inscripcions aquest diumenge amb la col•laboració d’ADFO, l’Associació Diversitat Funcional d’Osona. El Centre Excursionista Torelló, organitzador de la cursa, destinarà íntegrament els beneficis del Dorsal Solidari a Adfo, que serviran per finançar les activitats destinades a les persones amb diversitat funcional. Segons Lambert Guix, president del Centre Excursionista Torelló, “ens fa especial il•lusió aquesta col•laboració perquè nosaltres també som una entitat social, i precisament, volem ampliar aquesta dimensió de la cursa amb ADFO”. Guix va agrair en la roda de premsa de dimecres, la implicació de l’entitat osonenca, i va explicar que els participants, en el moment de formalitzar la inscripció a través de la pàgina web, podran escollir si fer una donació de 2, 5 o 10 euros. A banda del dorsal solidari, ADFO prendrà part dels Matxos  amb l’organització d’un dels avituallaments de la cursa, i també s’encarregarà de la producció de la bossa dels corredors així com els trofeus de la competició. Segons Tina Arisa, gestora del voluntariat d’ADFO, “és una oportunitat a molts nivells i ens hi hem volgut implicar més enllà del dorsal solidari”. És per això que la implicació estrella de l’entitat serà l’organització d’un itinerari de la cursa perquè hi puguin participar persones amb diversitat funcional. Els participants resseguiran un tram del recorregut dels Matxos a través de joëlettes, unes cadires d’una roda, amb el suport de voluntaris. Per això es fa una crida “a voluntaris que vulguin fer aquest acompanyament per tal que persones amb diversitat funcional puguin participar també a l’esdeveniment”, va detallar Arisa. De fet, ADFO ja ha confirmat la participació en aquest tram de l’aventurer de Sant Joan de les Abadesses, Albert Bosch.

Com cada any, els participants es podran inscriure a un dels dos itineraris: el Tastet de Matxos, de 23 km i 3.200 metres de desnivell acumulat, i que aquest any ha guanyat 100 places més, o a la prova reina, Pels Camins dels Matxos, que té un recorregut total de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell, i que passa, a la vegada, per tres grans pics del territori, Bellmunt, Puigsacalm i Cabrera. A partir de les 8 del matí, podran formalitzar la inscripció els socis del Centre Excursionista Torelló, els del Club Atlètic Torelló i el Centre Excursionista Serragrenyada. Com a novetat, també ho podran fer els corredors que van participar a la cursa l’any passat. Segons Lambert Guix “volem premiar la fidelitat dels qui ens van donar suport la darrera edició”. A partir de les 6 de la tarda, s’obriran les inscripcions a la resta de participants. Aquest any, també es podran inscriure al Tastet corredors que hagin complert 16 anys. En total, hi hauran 1.000 places, 500 a l’itinerari del Tastet, i 500 a Pels Camins dels Matxos. Pel que fa el Matxopot creix i ja enfila cap als 2.000 euros,  gràcies a la donació de l’empresa Axilone Metal de Sant Pere. Si en aquesta edició no s’aconsegueix el repte, de cara la vintena edició s’incrementarà el Matxopot amb 1.000 euros més.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació