Els Mossos d'Esquadra desallotgen el centenar de persones que diumenge pujaven a Bellmunt

Més de cent persones de Sant Pere i de la resta de la comarca van anar diumenge al matí a Bellmunt. 

Publicat 16/03/2020, Sant Pere - Societat

Els Mossos d’Esquadra van haver de desallotjar diumenge al matí les més de  de cent persones que pujaven al Santuari de Bellmunt procedents “no únicament de Sant Pere sinó també de la resta de la comarca d’Osona”. L’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega, ha explicat a Ràdio Ona que “en determinats moments hi havia més de cent persones concentrades”. Per això, demana a la ciutadania “que apliqui les mesures dictades pel govern i no surti de casa si no és estrictament necessari”. A més, recorda que “el decret dictat per l’estat espanyol té un règim sancionador molt sever, si no es compleix”.

Pel que fa la situació al municipi santperenc en relació al coronavirus és de “certa normalitat” diu Fàbrega. Recorda que “hem fet un ban dirigit a la població amb les mesures que estem aplicant i que se centren en el tancament dels parcs, en mantenir la distància de seguretat entre les persones i que només se surti de casa per anar a comprar a les botigues i que tothom es confini a casa”. També “s’ha tancat el dispensari municipal” tal com va acordar diumenge el govern de la Generalitat i tot es centralitza al CAP de Torelló.

Pel que fa l’operatiu a l’atenció de la gent gran “hi ha una llista de gent que és voluntària, però ho cobrim perfectament amb els professionals i la gent que treballa a l’Ajuntament”. Pel que fa el consistori treballa a porta tancada, atenent els ciutadans telefònicament i virtualment. L’alcalde demana que no es col·lapsin els serveis administratius “si hi ha tràmits que poden esperar”. Respecte la brigada de neteja i jardineria “està fent les seves taques amb totes les mesures de cautela possibles”.

Jordi Fàbrega manifesta que “el sorprenent és que l’activitat empresarial de l’estat espanyol ha estat incapaç de donar una resposta activa al problema”. I és que afirma que “és absolutament contradictori que demanem el confinament de la població i, per altra banda,  l’activitat econòmica continuï treballant, sobretot, les indústries amb absoluta normalitat”. El batlle afegeix que “ l’estat espanyol ja havia d’haver fet un decret de confinament també de l’activitat econòmica i aplicar unes mesures d’ajuts o de compensacions amb l’IRPF, amb l’IVA o la seguretat social per l’afectació que té el coronavirus sobre el conjunt de la població”. Lamenta que “això no estigui passant”. Fàbrega considera que “el sector empresarial no pot assumir aquest cost sense que l’administració actuï” i recorda que “l’estat espanyol va salvar la banca amb més de 60 mil milions d’euros, ara també ha de ser possible assumir les conseqüències que té aquesta pandèmia de salut” . Jordi Fàbrega conclou que no té sentit “que no s’apliquin mesures de confinament absolutes quan l’estat espanyol és el quart país amb major nombre d’afectats de tot el món i on el creixement del coronavirus és molt ràpid”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació