Els periodistes de la Vall del Ges condemnen les agressions policials contra la premsa

Un total de 150 periodistes d'Osona i el Lluçanès han signat un manifest contra les càrregues policials que reben companys de professió. 

Publicat 25/10/2019, Vall del Ges - Societat

Periodistes de la Vall del Ges signen el manifest de rebuig a les detencions i càrregues policials contra professionals que aquests dies cobreixen les mobilitzacions i aldarulls contra la resposta a la sentència del procés. En total són 150 els periodistes d’Osona i el Lluçanès que reivindiquen que “sense bon periodisme, no hi ha llibertat”. El text recull “que periodistes i reporters i reporteres gràfics siguem víctimes de les actuacions de la policia mentre exercim la nostra feina és un atac greu al dret a la informació” i que “considerem una vulneració flagrant dels drets democràtics de la ciutadania”. Segons afegeixen “aquesta violència també constata les condicions de treball pèssimes de la professió”. Demanen a la Conselleria d’Interior i al Ministeri de l’Interior “que prenguin les mesures necessàries perquè aquest tipus d’agressions no es repeteixin”. 

També aprofiten el manifest per “mostrar el nostre rebuig als insults i agressions que reben periodistes mentre fan la seva feina a peu de carrer”. Continuen que “evidentment, cal destapar les males praxis quan n’hi hagi i l’audiència té tot el dret d’expressar la seva opinió, però, sovint, la generalització que es fa només provoca que es criminalitzi de manera global mitjans i periodistes que exerceixen la seva feina amb professionalitat”. 

Les persones sotasignades també “agraïm la feina que fan companys i companyes que, cada dia, es deixen la pell en la cobertura informativa, ja sigui al costat de casa o l’altra punta de món”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació